Lastbiler har det sidste stykke tid arbejdet med at skabe kørevejen ind til de kommende Hyldager Bakker. Privatfoto

Lastbiler har det sidste stykke tid arbejdet med at skabe kørevejen ind til de kommende Hyldager Bakker. Privatfoto

Nu kommer lyskrydset for enden af Kongsholm Allé

Fra mandag er der et stykke af Vridsløsestien spærret af i to uger, mens der etableres lyskryds. Lysreguleringen skal bruges, når der fra september bliver kørt jord ind til de kommende Hyldager Bakker

Af
Jørgen Brieghel

ny natur Fra mandag og to uger frem begynder det varslede arbejde med at etablere midlertidigt lyskryds for enden af Kongsholm Allé - ind til den nyanlagte kørevej i parken.

Derfor bliver et stykke af Vridsløsestien lukket - af sikkerhedsmæssige grunde. Cyklister skal tage Tåstrupstien i stedet.

Lysreguleringen skal til, når lastbilerne begynder at køre jord - bl.a. fra letbanebyggeriet - ind i parken. Der skal fyldes masser af jord på, når de nye Hyldager Bakker skal anlægges op til motorvejen. Bakkerne skal tage støjen og samtidig blive et rekreativt område.

Mange har nok opdaget, at der kører tung trafik allerede. Og lyskrydset skulle have været etableret i løbet af juni, skrev AP tidligere. Hvad sker der lige?

Lyskrydset forsinket

Projektleder i Albertslund Kommune, Nina Brynjolf, forklarer:

”Lyskrydset er er blevet forsinket fra leverandørens side. Men på mandag går arbejdet i gang. I stedet har vi så arbejdet med at anlægge adgangsvejen ind til området og etablere modtagepladsen. I øvrigt har det ikke været muligt for os at komme ind i arealet, fordi arkæologerne fra Kroppedal skulle undersøge området. Og deres arbejde har trukket lidt ud”.

Sådan kender du parken i dag. Foto: Hasløv & Kjærsgaard

Sådan kender du parken i dag. Foto: Hasløv & Kjærsgaard

Sådan vil samme område tage sig ud. Foto: Hasløv & Kjærsgaard

Sådan vil samme område tage sig ud. Foto: Hasløv & Kjærsgaard

Arkæologerne fra Kroppedal har gennemgravet området med store bulldozere.

”Der er fundet oldtidsfund på en del af området. Så det område er registreret og dækkes nu til. I stedet må vi tilpasse os og entreprenøren finde et andet sted at opmagasinere mulden, der skal dække de kommende bakker. Men entreprenøren Aarsleff A/S har vist sig meget samarbejdsvillige”, siger Nina Brynjolf.

Arbejdes intenst

Der vil i den kommende tid blive arbejdet intenst i parken. Der er ryddet træer for at etablere adgangsvejen - og de træer genplantes efter byggeperioden.

Bevoksninger i parken og ud mod motorvejen skal også ryddes. På de sidste 12-15 meter ud mod motorvejen beholdes træer og bevoksninger.

Herefter skal muldlaget fra området skrabes af. Det genbruges som et vækstlag, der toppes oven på de mange tusinde tons råjord, der skal køres ind og opbygge bakkerne.

Fordi de kommende bakker visse steder bliver stejle, vil det være nødvendigt at forstærke med såkaldt geonet, der lægges ind i jorden, i takt med at bakkerne bygges op.

”Der bliver en vejebod med en vejemand på området”, forklarer Nina Brynjolf. ”Al jord skal vejes, og det vil ske her. Der skal også gøres plads til skurbyen og byggepladsen”.

Datoerne

Alt forarbejdet skal efter planen være klar 30. august.

Lysreguleringen sættes i gang 9. september. Samtidig begynder kørslen med jord ind til området.

”I løbet af efteråret vil vi samtidig begynde at etablere lysregulering på Roskildevej - hvor motorvejskrydset mellem Albertslund og Høje Taastrup er. Her skal desuden anlægges en adgangsvej, der skal bruges, når vi skal ind og arbejde på den anden del af området til næste år”, siger Nina Brynjolf.

Luftfoto af området i dag. Foto: Hasløv & Kjærsgaard

Luftfoto af området i dag. Foto: Hasløv & Kjærsgaard

Sådan skal det se ud i fremtiden: Foto: Hasløv & Kjærsgaard

Sådan skal det se ud i fremtiden: Foto: Hasløv & Kjærsgaard

Og som om der ikke er gravearbejde nok, så vil vi også opleve, at Radius i løbet af de kommende måneder vil grave langs Vridsløsestien, fordi der skal omlægges strøm.

I løbet af arbejdsperioden med Hyldager Bakker vil der blive lukket for færdsel på Tåstrupstien, der løber langs banen og via motorvejsbroen ind i nabokommunen. Det vil give udfordringer for cyklisterne, men man vil på kommunens hjemmeside og i AP blive orienteret om arbejdet. Der sættes skilte op og foreslås omkørsel.

Publiceret 21 July 2019 08:00