Teddy - sidste kæmpe på turen. Privatfoto

Teddy - sidste kæmpe på turen. Privatfoto

Tag med ud og se på de seks glemte kæmper

”Kæmperne kalder” er overskriften for Vestegnens Kulturuge i september, men allerede 27. juli arrangeres en vandring til troldene

Fra 6. til 15. september afholdes Vestegnenes Kulturuge under temaet "Kæmperne kalder".

Men allerede 27. juli holder Gangforeningen Taaspidserne som optakt til kulturugen en vandretur rundt til alle seks kæmper. Hele turen er på godt og vel 40 km, men der er mulighed for at afbryde flere steder undervejs nær bus eller tog.

Kæmperne kaldes også "de glemte kæmper". De er imidlertid ikke glemt af Gangforeningen Taaspidserne, som ofte har afholdt ture til enkelte af kæmperne.

Men Taaspidsernes medlemmer har altid omtalt kæmperne som trolde, og derfor bliver turen den 27. juli kaldt Troldevandringen.

Turleder Harry Vinter forklarer:

”Det er nok ikke mindst takket være kæmpen Oscar ved Ishøj Strand, at troldenavnet er blevet slået fast. Når man går over broen med kæmpen nedenunder, kommer alle, der kender eventyret, umiddelbart til at tænke på Trolden og de tre bukkebruse: Hvem er det, der tramper på min bro?”

Turen fra start til slut

Alle, som har lyst til at gå med, inviteres til at møde op ved Taastrup Medborgerhus om morgenen 27. juli. Turen starter kl. 8, men forinden er der fra kl 7:30 mulighed for at nyde en kop kaffe og et rundstykke.

Ligeledes er der flere rastepladser undervejs, hvor der kan købes mad og drikke, og hvor det er muligt at komme på toilettet.

Om turen fortæller Lis Algran, formand for Taaspidserne:

”Først går turen mod Vallensbæk Mose, hvor vi først hilser på Thomas på Bjerget, dernæst på Lille Tilde.

Så sætter vi kursen mod Ishøj Strand, hvor vi hilser på Oscar under Broen, og efter yderligere nogle kilometers vandring når vi cirka kl. 12 frem til Bakketop Trine på Avedøresletten, hvor vi holder et vel fortjent frokosthvil, og hvor der er mulighed for at købe smørrebrød.

Efter frokosthvilet fortsættes mod Rødovre, hvor deltagerne hilser på Sovende Louis, - hvis han er vågen.

Derpå fortsætter de mest udholdende mod vest og den sidste af kæmperne - Teddy Venlig i Hakkemosen. Og endelig går de sejeste af vandrerne de sidste kilometer tilbage til Taastrup Medborgerhus, som forventes at blive nået omkring kl. 17”, slutter Lis Algran.

Diplom til deltagerne

Deltagerne får udstedt et diplom med et foto af den eller de kæmper, de nåede at hilse på undervejs. Hvis man f.eks. ønsker at stoppe og gå til Ishøj Station efter at have hilst på Oscar ved Ishøj Strand, får man på stedet udstedt et fint diplom med fotos af Tomas, Tilde og Oscar.

Hvis man har spørgsmål angående Troldevandringen, er man velkommen til at ringe til turleder Harry Vinter på tlf. 20 91 88 39.

Publiceret 23 July 2019 10:30