"Jeg har det sådan, at jeg gør det bedste, jeg kan, men det er ikke sikkert, jeg vinder", siger Mikkel Victor Larsen, der er klar til VM.

Mikkel er klar til tømrer-VM: Går efter topplacering

20-årig albertslund dyster i Rusland i næste uge om at blive verdens bedste tømrerlærling

Af
Finn Due Larsen

Albertslund er repræsenteret, når World Skills, verdensmesterskaberne for håndværkerlærlinge, skydes i gang fra torsdag i næste uge.

Her skifter 20-årige Mikkel Victor Larsen hverdagen i bygge- og anlægsvirksomheden MT Højgaard og erhvervsskolen NEXT Uddannelse København ud med den russiske by Kazan.

Som vi tidligere har omtalt i AP, har albertslunderen vundet DM for tømrerlærlinge, og nu er han altså på vej til at forsøge at få en internationalt titel med hjem.

"Mange kommer og siger, ”ej, det er så fedt, og du skal nok vinde”. Jeg har det sådan, at jeg gør det bedste, jeg kan, men det er ikke sikkert, jeg vinder", siger Mikkel Victor Larsen og fortsætter:

"Jeg kunne godt tænke mig at nå ”medallion of excellence”" (placering i den øverste halvdel, red.).

Vejen til VM i Rusland har været lang for den unge tømrerlærling, der begyndte Skills-eventyret for et par år siden med deltagelse i det københavnske mesterskab.

Siden er det blevet til sejr ved regionsmesterskaberne to gange, et danmarksmesterskab, en 3. plads ved det uofficielle europamesterskab og altså nu en tur til verdensmesterskaberne.

Og selv om han altså i flere år har været vant til at bruge mange timer i træningslokalet på Tæbyvej 65 i Rødovre på erhvervsskolen NEXT Uddannelse København, har optakten til VM trukket tænder ud.

" I sidste uge nåede jeg til det punkt, hvor jeg ikke skulle lave opgaven flere gange, selv om jeg kunne nå det. Både fordi jeg har fået godt styr på den, og fordi jeg ikke magtede det. Nogle gange må man lægge tingene på hylden, så man ikke får for meget", siger Mikkel Victor Larsen, der derfor også holder lidt fri fra træning op til konkurrencen.

Ved World Skills skal han kæmpe mod 14 andre deltagere. Konkurrencen løber fra torsdag 22. august til tirsdag 27. august.

Publiceret 18 August 2019 08:00