De unge gik til den ved introdagen i Badesøen. Privatfoto

De unge gik til den ved introdagen i Badesøen. Privatfoto

Stor badedag styrker sammenholdet på gymnasiet

Sammenhold og fællesskab var to centrale elementer, da Albertslund Gymnasium udfordrede eleverne i Badesøen i Albertslund.

Af
Jørgen Brieghel

introdage Vandpolo, fodbold, beachvolley, tovtrækning og mange flere sportsaktiviteter var ingredienserne, da nye såvel som gamle elever fra NEXT Albertslund Gymnasium blev rystet sammen til gymnasiets traditionelle badedag.

Det årlige tilbagevendende arrangement er en del af gymnasiets introdage og omfatter både hhx-, htx-, stx- og hf-elever.

Underviser Dorte Munksgaard har været med de sidste fem år og ifølge hende, er arrangementet med til bl.a. at styrke fællesskabet.

”Det er godt, når hele skolen laver noget sammen, særligt for de nye 1.g’er, der lige er startet. Vi kan godt mærke, at det giver et sammenhold i klasserne at være fælles om udklædning, konkurrencer og det, at de hepper på hinanden,” siger Dorte Munksgaard.

Nemt at få nye venner

Eleverne nyder godt af de nye relationer, der skabes gennem de fælles aktiviteter. Zakaria Bouayadi, der lige er startet på Albertslund Gymnasium, føler, at dagen har været med til at give ham en god start og et øget kendskab til de andre elever.

”Man har meget nemmere ved at få venner her, og især på sådan en dag, hvor man får lov til at se elever fra andre klasser. Det giver noget godt socialt,” fortæller Zakaria Bouayadi fra 3.R.

Badedagen er kun én dag ud af en hel introperiode, hvor der er stort fokus på samvær mellem eleverne. Eleverne har også været til en introfest sammen. Derudover skal 1. g’erne på en introtur, hvor de skal bo i teltlejr og prøve kræfter med en masse teambuildings øvelser.

Publiceret 21 August 2019 07:00