David Nejrup er klar med det nye program for

David Nejrup er klar med det nye program for "Live for børn". Foto: brie

'Live for børn' - nu med bøger og billedkunst

5. sæson ”Live for børn” begynder nu, og David Nejrup ser frem til samarbejde med biblioteket og Billedskolen

Af
Jørgen Brieghel

samarbejde ”Live for børn” har slået sit navn fast med gode arrangementer med medrivende musik, som i den grad har fået tag på børnefamilierne i Albertslund.

Manden bag er David Nejrup, og han er hele tiden på jagt efter nye og bedre tilbud til de yngste og deres familier.

”Live for børn” går nu ind i sin 5. sæson, og det sker med et nyt samarbejde med Billedskolen og Albertslund Bibliotek.

Naturligt at udvide

”Musikken for børn er efterhånden blevet godt fasttømret i Albertslund, og derfor var det naturligt at tænke, om man kunne udvide idéen og få billedkunst og børnelitteratur med. Jeg tænker mig, at tingene kan smelte helt naturligt sammen og tale til flere sanser. ”I forbindelse med en koncert kan børnene først blive aktiveret af Billedskolens eller Bibliotekets tilbud. Det kunne være, at børnene skal tegne eller male noget af det, musikken bringer bagefter. Eller det kan være, der skal læses historier for børnene inden en koncert”, siger David Nejrup.

Børneskoven lægger ud

Ønsket om det tætte samarbejde har i længere tid ligget hos både David Nejrup, Forbrændingen og personalet på Billedskolen og Biblioteket. Nu bliver det så til noget.

”Det første arrangement i det nye koncept bliver Børneskoven, som finde sted på Forbrændingen 8. september kl. 14-17. Det bliver en del af Vestegnens Kulturuge. Her skal skabes et ”kæmpeunivers” med tegninger, mens børnebogsforfatter Adam O. læser en historie. Og så skal man selvfølgelig høre en fed koncert med ”Karla” fra Kaj og Andrea”, siger David Nejrup.

I alt er der otte koncerter klar for den nye sæson. De seks af dem finder sted på Forbrændingen og to i beboerhuset i Damgården., hvor man allerede nu kan se programmet og bestille biletter.

”Jeg har været ude i daginstitutionerne og hænge plakater op. Jeg kan godt lide at have den direkte kontakt til familierne”, siger David Nejrup. Albertslund Kommune støtter arrangementerne.

Ud i boligområderne

Han fortæller også at ABC (Albertslund Boligsociale Center) er en ny samarbejdspartner, som præsenterer to af koncerterne i Damgården.

”Jeg glæder mig meget til at komme ud, helt tæt på familierne i Albertslund Nord, og præsentere Live For Børn koncerter. Og det er da ingen hemmelighed at jeg gerne vil gøre børnefamilierne i Nord sultne på at høre flere koncerter i Forbrændingen, hvor vi jo præsentere det store program”, siger David Nejrup.

Man kan læse om alle koncerterne og købe billetter på Forbrændingens hjemmeside og Albertslundnord.dk

Publiceret 24 August 2019 07:00