"Ser du månen, Daniel” er den autentiske beretning om fotografen Daniel Rye, der var fange hos IS i 398 dage. Pressefoto.

Ugens film: Dansker gidsel hos Islamisk Stat

Autentisk beretning ligger bag "Ser du månen, Daniel"

Af
Finn Due Larsen

Film I 398 dage sad den unge danske freelancefotograf Daniel Rye som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien sammen med flere andre udlændinge, blandt andre den amerikanske journalist James Foley.

Den historie oprulles nu som film. "Ser du månen, Daniel" er historien om en af de mest spektakulære kidnapningssager i nyere tid, og den kan fra torsdag ses i Albertslundbiograferne.

I filmen følger vi Daniels kamp for overlevelse i fangenskab, hans venskab med James og hvordan hans familie hjemme i Danmark håndterer frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem. Midt i krisen står den danske gidselforhandler Arthur, der får en afgørende rolle i befrielsen af Daniel.

Toy Story igen

Så er der noget mere munter og harmløs underholdning at hente i animationsfilmen "Toy Story 4", der også kan ses fra torsdag.

Det er den seneste film i serien om Woody, Buzz Lightyear og det andet levende legetøj, der startede med Pixars "Toy Story" i 1995.

Filmen følger tiden efter Anders, hvor legetøjet nu lever hos den nye ejer Bonnie. Woody oplever oftere og oftere at ende i skabet, mens Bonnie leger med de andre ting. Da familien drager på bilferie, skal alt legetøjet med, også Bonnies helt nye hjemmelavede legetøj Forky, der har svært ved at finde sin nye plads i verden.

Den fjerde ombæring i

Den fjerde ombæring i "Toy Story 4" er ugens andet premieretilbud. Foto: Disney.

Publiceret 24 August 2019 05:00