Henriette Friis. Pressefoto

Henriette Friis. Pressefoto

Se skulptur- og fotokunst på Birkelundgård

Albertslund Kunstforening udstiller billedhugger Bent Madsen med granit- og bronzeskulpturer samt værker af fotokunstner Henriette Friis.

udstilling Der er mulighed for både at se skulpturer og fotokunst på Birkelundgård, når Albertslund Kunstforening står for udstillingen med Henriette Friis og Bent Madsen.

Henriette Friis er uddannet ved Københavns Designskole og gæsteelev på Royal Academy of Art, London og Ecole des Beaux-Arts, Paris. Henriette Friis udforsker mulighederne og udfordre teknikken, der, som hun ser det, er grænseløs. De enkelte værker indeholder flere teknikker: kalligrafi, akvarel, tegninger og foto. Udstillingen er retrospektiv og består af et udvalg af billeder fra forskellige serier. ”Jeg udtrykker mine tanker om tidens problematikker i billeder… det er mit sprog”, siger hun.

Bent Madsen. Pressefoto

Bent Madsen. Pressefoto

Bent Madsen arbejder i et relativt lille format, der kræver fokuserede håndbevægelser. Hans virkemidler er stenens og bronzens egen farve og overflade, nogle gange poleret. Deraf opstår figurer, snart geometriske, snart organiske, der indimellem har en reference til naturen eller mennesket. Titlerne breder sig over spektret fra ren abstraktion til menneskelig adfærd, f.eks. ”Geometrisk abstraktion”, ”En feminin dråbe”, ”En samlende figur” og ”En vender ryggen til”.

Således kan en sten blive til en streg i luften, kaldes ”bølge” og betyde ”uendelighed”. Bent Madsens skulpturer kan sammenlignes med haiku-digte! Et besøg i Japan 1978 gav Bent Madsen inspiration til at starte på stenhuggeriet for at kunne lave ting i granit som indgår i den japanske havetradition. Ofte bevarer han stenens naturlige overflade, som en stærk kontrast til andre højt bearbejdede områder. Formen kan være kubistisk andre gange bløde organiske former.

Der er fernisering på udstillingen på Birkelundgård, Damgårdsvej 25, 2620 Albertslund, lørdag den 31. august 2019, kl. 14 – 17. Udstillingen, hvortil der er gratis adgang, er endvidere åben søndag den 1. samt lørdag og søndag den 7. og 8. september. Alle dage kl. 14.00 – 17.00.

Se mere på Kunstforeningens hjemmeside: www.albkunst.dk

Publiceret 25 August 2019 06:00