Malene Dyrholm, formand for Stop Spild Lokalt Albertslund og sognediakon Nina Gustavussen, Opstandelseskirken. Privatfoto

Malene Dyrholm, formand for Stop Spild Lokalt Albertslund og sognediakon Nina Gustavussen, Opstandelseskirken. Privatfoto

Stop Spild inviterer til fællesspisning af overskudsmad

Stop Spild Lokalt Albertslund og Opstandelseskirken inviterer til aftensmad. Første gang bliver 4. september

Af
Jørgen Brieghel

mad Stop Spild Lokalt Albertslund og Opstandelseskirken har premiere på fællesspisninger af overskudsmad.

Første gang bliver onsdag 4. september 4/9 kl. 18.00. Det foregår i Opstandelseskirken, Gymnasievej 2.

Måltidet tilberedes af overskudsmad, så menuen kendes ikke, men supper, salater, brød og frugt er gode bud.

Medbring gerne bøtter og poser til evt. rester af både tilberedt mad og råvarer. Alle er velkomne!

Det er gratis og uden tilmelding, og vil du hjælpe, så kontakt Malene Dyrholm eller sognediakon Nina Gustavussen, tlf. 43 66 06 87.

”Samarbejdet er kommet i stand fordi Stop Spild Lokalt henter rigtig meget frugt og grønt, og vi vil selvfølgelig ikke genere de lokale butikker. Så vi er i gang med at finde andre veje til at redde noget af overskudsmaden”, fortæller Malene Dyrholm.

”Vi arbejder også på at finde en måde at få målrettet mere af maden til brugere der er økonomisk trængte, og ikke selv kan hente hos os i åbningstiden. Det gør vi i samarbejde med Udsatterådet i Albertslund, og det har jeg meget store forventninger til, fordi det er en væsentlig del af vores formål”.

Fordi der nu arrangeres fællesspisning, betyder det også, at Stop Spild Lokalt i de gamle Nordea-lokaler på Bytorvet fra næste uge holder lukket i uddelingen om onsdagen.

”Vi glæder os meget til samarbejdet med Stop Spild Lokalt Albertslund”, siger sognediakon Nina Gustavussen på vegne Opstandelseskirken. ”Opstandelseskirken har certifikat som grøn kirke, og det at være grøn og stoppe madspild kombineret med gratis fællesspisning er noget, som kirken i forvejen er kendt for. Menighedsrådet var heller ikke i tvivl og traf en positiv beslutning om samarbejdet på deres møde i tirsdags. Alle er velkomne til spisning i Opstandelseskirken om onsdagen”.

Publiceret 30 August 2019 06:00