Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Pape svarer vestegns-borgmestre: Mere politi er med i finanslovs-forhandlinger

Jeg deler jeres ønske om et stærkere politi, skriver justitsministeren som svar

Ønsket om mere politi vil blive en del af finanslovs-forhandlingerne.

Sådan lyder svaret fra justitsminister Søren Pape Poulsen (Kons.), på det politiske pres fra vestegnen.

Som omtalt i AP i sidste uge har 11 vestegns-borgmestre, heriblandt Steen Christiansen (Soc.) fra Albertslund, rettet en fælles appel til justitsministeren om, at bandekrigen i København ikke må gå ud over bemandingen i på vestegnen.

En appel, der blev fulgt op af forespørgsler fra folketingsmedlemmerne Matthias Tesfaye (Soc.) og Kenneth Kristensen Berth (DF).

“Lad det være sagt helt klart: Jeg deler til fulde jeres ambition om et stærkt politi, der kan sikre vestegns-borgerne - og resten af danskernes - tryghed og sikkerhed”, skriver Søren Pape Poulsen i et brev til vestegns-borgmestrene, og fortsætter:

“Samtidig er det ikke nogen hemmelighed, at dansk politi er hårdt spændt for i disse år. Terrortruslen, flygtninge- og migrant-situationen, den midlertidige grænsekontrol, bandekonflikten og nye kriminalitets-former presser politiet på deres medarbejder-ressourcer. Jeg er stolt af, at dansk politi står skulder ved skulder i en svær situation. Men det ændrer ikke på, at der fortsat er behov for en generel styrkelse af politiet.”

Justitsministeren opridser herefter en række eksempler på tiltag fra regeringens side for at få mere politi. 600 nye studerende på Politiskolen, og Rigspolitiets planer om at optage 744 nye politi-studerende i år.

Samt planen om, som omtalt i flere medier, at udbygge Hjemmeværnets indsats ved grænsekontrollen med yderligere militær bistand, så der frigøres 128 årsværk indenfor politiet.

“Regeringen har i august 2017 - i forhold til indsatsen for at bremse bandernes fødekæde - offentliggjort 12 nye initiativer mod bandekriminalitet, herunder ansættelse af 25 nye forebyggelses-medarbejdere i politiet. Heraf ansættes fire i Københavns Vestegns Politi”, skriver Søren Pape Poulsen, og tilføjer, at han håber på et konstruktivt samarbejde mellem vestegns-kommunerne og Københavns Vestegns Politi.

“Vi skal styrke vores politi og øge antallet af medarbejder-ressourcer i politiet. Vi er ikke i mål endnu, men jeg kan garantere, at jeg vil tage jeres ønske om en styrkelse af politiet med mig ind i efterårets forhandlinger om en finanslov for 2018”, slutter justitsministeren.

Publiceret: 27. September 2017 11:37

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Albertslund Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt