Privat eller lukkes? Fremtiden for for Kærnehuset afgøres på kommunalbestyrelsens møde tirsdag. Her fra en tidligere hyggestund i klubben.
Privat eller lukkes? Fremtiden for for Kærnehuset afgøres på kommunalbestyrelsens møde tirsdag. Her fra en tidligere hyggestund i klubben.
Arkivfoto.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Privat klub: Smalt politisk flertal tegner sig imod Kærnehusets planer

Det er en kommunal fællesopgave at drive klubberne, mener borgmesteren. Hos SF hælder man også til at følge forvaltningens indstilling, mens borgerlige er imod

Planerne om at omdanne Klub Kærnehuset til en privat klub ser nu ud til at blive afvist af et smalt politisk flertal.

På mødet i Økonimiudvalget tirsdag lagde Socialdemokratiet og SF op til at støtte forvaltningens indstilling. Som omtalt i AP i denne uge anbefaler forvaltningen et nej til klubbens planer.

"Det er der to årsager til. Jeg mener, at det er en kommunal forsynings-opgave, en fælles opgave, at drive klubberne. Samtidig er klubområdet et nyt område, som kan være svær at styre med en privat aktør. Vi kan blive tvunget til at lukke en anden klub", siger borgmester Steen Christiansen (Soc.), der er formand for Økonomiudvalget.

Han fremhæver også, at kommunen står overfor at skulle investere i nye klubber de kommende år.

SF støttede også som udgangspunkt forvaltningens indstilling, men lader forstå at man forholder sig afventende inden den endelige beslutning tages på kommunalbestyrelsesmødet tirsdag 13. december.

"Vi hælder den vej, men der er blevet stillet nogle uafklarede spørgsmål som vi gerne vil se svarene på, inden vi melder noget endeligt ud", siger Leif Pedersen, partiets medlem af Økonomiudvalget.

Venstre og Enhedslisten stemte imod forvaltningens indstilling til kommunalbestyrelsen, mens Radikale tog forbehold. Konservative sidder ikke i Økonomiudvalget.

Hvis kommunalbestyrelsen vedtager forvaltningens indstilling med støtte fra S og SF, vil det være med det smallest mulige flertal, 11 mod 10.

Det vil i så fald betyde, at Kærnehuset lukker fra 1. maj 2017, og børn og personale overflyttes til Bakkens Hjerte.

Publiceret: 08. December 2016 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Albertslund Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt