Nu er Lange Eng endelig færdig. Der er reception 28. januar.

Nu er Lange Eng endelig færdig. Der er reception 28. januar. "Vi har lavet en del af det praktiske selv" fortæller Søren Buhl, medlem af ejerforeningen. (Foto: st).

Man yder lidt og får en masse igen

Bofællesskabet Lange Eng klar til officiel indvielse

Selvom de første beboere flyttede ind i 2008, er bofællesskabet Lange Eng først nu klar til officiel indvielse. "Lige efter at vi flyttede ind i 2008, gik entreprenøren konkurs. Boligerne var til at bo i, men der manglede en masse udendørs" siger Søren Buhl, medlem af ejerforeningen. "Efter konkursen stod vi med en pose penge, som vi skulle have til at række længst muligt. Så vi måtte lave en del af det praktiske selv". Til dette formål lavede beboerne deres eget tømrerfirma. På blandt andet denne måde kom man videre med bofællesskabet, som nu præsenteres. Der er boliger på 70, 95, 118 og 130 kvadratmeter. Det er ejerboliger. Der er fælleshus, værksted, multihal og egen biograf. Der er også planer om andre aktiviteter, for eksempel foredragsrækker. Stedet har fællesspisning seks gange om ugen. "Det er en stor succes. Mellem 120 og 160 mennesker deltager hver gang. Man kan også vælge at hente maden og spise hos sig selv" siger Søren Buhl. Ordningen indebærer, at man er på køkkenhold to dage hver sjette uge. "Det er fra klokken 15 til klokken 21. Det er en udfordring for nogen at nå, men det er gået indtil nu, fordi folk ved det i forvejen".

En del af fællesskabet

"Hvis man skal bo her, skal man have lyst til at være en del af fællesskabet. At være tæt på naboerne og at trække sin del af læsset". "Når man flytter ind, køber man en andel af fælleshuset, som man også er med til at drive. Der bor flest børnefamilier i Lange Eng, men der er også singler og ældre. "De fleste beboere er mellem 30 og 45 år" siger Søren Buhl. st

Bo er i gang i køkkenet. Der er fællesspisning seks gange om ugen.

Bo er i gang i køkkenet. Der er fællesspisning seks gange om ugen.


Lange Eng har boliger i mange størrelser. Her er vi i en lejlighed på 118 kvadratmeter.

Lange Eng har boliger i mange størrelser. Her er vi i en lejlighed på 118 kvadratmeter.


Der er fællespisning seks gange om ugen. Her er der dækket op til aftensmad.

Der er fællespisning seks gange om ugen. Her er der dækket op til aftensmad.

Publiceret 14 January 2011 09:41