Gentager succes med gallaopera på Birkelundgaard

Foreningen Kulturhuset Birkelundgaard har søgt om støtte til at videreføre traditionen med opera i haven på Birkelundgaard

Der bliver gallaopera på Birkelundgaard igen i 2012. I hvert fald er foreningen Kulturhuset Birkelundgaard i fuld gang med at planlægge arrangementet, der skal finde sted til sommer.
I den forbindelse har man søgt om 31.000 kr. i støtte fra Kulturudvalget til leje af scene samt lys- og lydanlæg.
"Planerne for dette års koncert følger nøje tilrettelæggelsen af sidste års gallaopera ", skriver foreningens sekretær, Birte Nielsen i ansøgningen til Kulturudvalget.

Star Tenors igen

Hun afslører, at næste års hovedkræfter bliver Star Tenors, som også stod på scenen ved arrangementet i 2011 og tog publikum med storm.
De består af Ernst Sondum Dalsgarð, Magnus Gislason og Fernando Concha Viaux samt sopranen Cecilia Hjortsberg akkompagneret af pianist Knud Rasmussen, alle professionelle operasangere/pianist. I år er det planen at udvide gruppen med yderligere en musiker.
Kunstnernes honorar forventes betalt af Albertslund Bibliotek. Resten af udgifterne dækkes af foreningen selv.

Koster 50 kr.

Sidste år var det gratis at overvære arrangementet. Foreningen regner med, at det næste gang skal koste 50 kr.
Ved den første Gallaopera på Birkelundgaard var der 350 tilskuere. Billetterne til arrangementet blev revet væk på knap to dage, og desværre måtte mange gå forgæves.
Bestyrelsen har evalueret forløbet af den første koncert. Scenen samt lys- og lydudstyret forventes at blive dyrere, da der ved koncerten i juni 2011 var en række fejl, som ikke må forekomme ved den planlagte opera i 2012. I budgettet er posten også denne gang sat til 31.000,- kr.
Desuden skal publikum nu betale (nærmest symbolske) 50 kr. for at overvære opera-arrangementet.
brie

Publiceret 23 November 2011 10:15

SENESTE TV