Ambassadør i dialog med muslimske kvinder

Det handlede blandt andet om en meget omtalt film, da Vestegnens Indvandrer Kvindecenter fik besøg af den amerikanske ambassadør, Laurie S. Fulton

Formålet var at drøfte medborgerpolitik, kulturforskel og høre lidt om hvordan indvandrerkvinder klarer sig i USA, da Laurie S. Fulton, den amerikanske ambassadør i Danmark, lagde vejen forbi Vestegnens Indvandrer Kvindecenter.
Der var også fokus på hvilke metoder der bliver brugt for at inddrage kvinder i samfundet, og den meget omtalte, aktuelle ”profet-film" var det tydeligvis også vigtigt for mange at få drøftet.
"Der har været en sund debat og diskussion omkring filmen og religion. De kvinder der deltog i debatten, var med forskellige baggrund og etnicitet, der var blandt andre kvinder med marokkansk, tyrkisk, dansk, pakistansk og thailandsk baggrund", siger Hakima Lasham Lakhrissi, leder af centret.


Ked af at stå til ansvar

Laurie S. Fulton gjorde det helt klart og tydeligt at regering, ambassadører, præsident, større organisationer, firmaer og Hollywood slet intet har at gøre med filmen:
”Det amerikanske folk og offentlighed er ked af at stå til ansvar for en helt anden mands handling", sagde ambassdaøren, og tilføjede:
"YouTube er et socialt medie, hvor alt er åbent, også for uprofessionelle provokatørers dårlige film.”
Hakima Lasham Lakhrissi tog kraftigt afstand fra den vold og drabet på den amerikanske ambassadør i Libyen.
"Kvinder har udtrykt deres store respekt for ytringsfrihed, men har svært ved at forstå den manglende respekt for andres religion."
Ambassadøren oplyste, at USA er et stort land, og der vil altid være nogle som gør noget hvor rigtig mange ikke er enige.
"Jeg ønsker at man demonstrerer mod filmen og ikke mod USA", sagde Laurie S. Fulton.


Der blev lyttet og var god dialog mellem kvinderne i centret og ambassadøren, blandt andet om den meget omtalte profet-film.

Der blev lyttet og var god dialog mellem kvinderne i centret og ambassadøren, blandt andet om den meget omtalte profet-film.

Med nye briller

Kvinderne tog ifølge centerlederen godt mod ambassadøren og var glade for at debattere med hende. De var også tilfredse med det svar de fik på deres spørgsmål.
"Laurie er en super god repræsentant for USA, hun gjorde sit bedst for at få kvinderne til at se på hele film-situationen med nye briller, og det lykkedes hende", siger Hakima Lasham Lakhrissi.
Debatten sluttede med fællesspisning.
due

Publiceret 21 September 2012 10:01

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV