'Hvorfor skal danske lærere bruge mere forberedelsestid end deres europæiske kolleger?'

I Vestegnens Indvandrer Kvindecenter (VIKC) diskuterer man også lockouten. Holdningen er ikke udpræget på lærerforeningens side

Blandt de etniske minoritetsgrupper i Albertslund diskuterer man også lockouten. Kvinderne i Vestegnens Indvandrer Kvindecenter (VIKC) har i en periode kørt en debat om lockouten, fortæller Hakima Lasham Lakhrissi, daglig leder af VIKC.
Holdningerne har været mange, men synes generelt ikke at være mest på lærerforeningens side. Mange af VIKC"s brugere udtrykte deres utilfredshed omkring lockout og lærernes krav.
”I en undersøgelse viser det sig at Danmark står meget langt nede i forhold til læring i sammenligning med andre lande, derfor er det en god idé, at børn skal have mulighed for at lære mere og bruge mere tid på undervisning end på leg”, lyder det fra Asuman, der er poitikforsker.
"Danmark bruger flest penge på uddannelser målt i forhold til andre EU-lande. Alligevel halter danske elever fagligt bagud, og her må man spørge hvorfor? Er det fordi vores børn bruger mindre timer på undervisning end andre EU-landes børn?", spurgte Kiymet.


Accepter ændringer

"Der var en stor spekulation over, hvordan kan det være at danske lærere bruger mere tid på forberedelse end deres europæiske kolleger", fortæller Hakima Lasham Lakhrissi.
"Hvorfor kan de ikke acceptere nye ændringer, som vi mener, at det vil kunne gavne vores børn."
Der er også blevet diskuteret manglende disciplin og struktur i folkeskolen:
"Det er nok på tide, at man skal være åben for at tage nye pædagogiske traditioner til sig”, sagde en af VIKC"s brugere, hvad mange af de andre deltagere nikkede ja til.
”Vi bør sammen som forældre og lærere gøre en indsats for, at børnene bliver mere fokuseret på undervisning”, sagde Uzmah Khilji, der er pædagog.
"Jeg støttede på en gruppe lærere der demonstrerede med blandt andet et skilt, hvor der stod ”Dyt for den danske model”. Men jeg vil dytte for nye ændringer", sagde Loubna.
due

Publiceret 10 April 2013 07:59

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV