Kvinder gik i aktion mod brande

Vi vil ikke finde os i at I skader vores Albertslund, lød det fra brugere af Vestegnens Indvandrerkvindecenter (VIKC)

"Vi vil ikke finde os i, at I skader vores Albertslund."
Sådan lød det fra en gruppe kvinder, der er brugere af Vestegnens Indvandrer Kvindecenter (VIKC), da de onsdag eftermiddag demonstration mod brande. Det skete samme dag som der om aftenen igen var sang- og taler-aktion ved Frihjulet.
"Det lykkedes ikke at få alle med, da protest har dårlig indflydelse på nogle som har oplevet konsekvenser af protest i deres oprindelige lande, og derfor har svært ved at skille protest for en god sag fra andre slags protester, som for eksempel protest mod regering eller noget lignende", siger Hakima Lasham Lakhrissi, leder af VIKC.
Hun forklarer, at VIKC gerne vil tage brugerne med til den demonstrations som arrangeres hver onsdag klokken 19:
"Men ikke alle har mulighed på det tidspunkt, eller tør stå med så mange som de ikke kender, og vi valgte derfor at starte fra et sted for at give vores kvinder mulighed for at inddrages i en sag som vi ved at de også brænder for, men ikke tør stå frem med", siger Hakima Lasham Lakhrissi.

Står sammen

"I dag handlede om at være sammen, stå sammen på gaden og vise at vi også elsker Albertslund, og vi vil være med til at bidrage til fælleskabet. Stop med at skade vores by, vi vil ikke finde os i det, var vores budskab."
Kvinderne fik mulighed for at låne flotte røde hjerter af Agenda Centret, som indeholder forskellige budskaber, og kvinderne havde selv valgt hvilket hjerte de vil holde og gå med på gaden.
"Vi vil arbejde på at få flere kvinder til at deltage i næste demonatration der finder sted næste onsdag klokken 13. Alle kvinder er meget velkomne til at være med", siger VIKC-lederen.

Unge: Gå med i rådet

Godt 50 mennesker dukkede op, da der senere på onsdagen, ved 19-tiden, for anden uge i træk blev arrangeret demonstration ved Frihjulet.
I sin tale opfordrede Robin Glenshard fra Albertslund Ungdomsråd unge til at gå ind i rådet, for at udvikle byen på den gode måde indefra.
"Det er en misforståelse, at man kan få indflydelse ved at brænde den af", sagde han.
Næste demonstration afholdes onsdag den 1. maj klokken 19 ved Frihjulet.
due
 

Publiceret 25 April 2013 10:27

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV