Brogaards plads har gennem årene dannet rammen om forskellige aktiviteter. Her er det fællesspisning.

Brogaards plads har gennem årene dannet rammen om forskellige aktiviteter. Her er det fællesspisning.

Nu skal Brogaards Plads have sit navn

Billedkunstneren Knud Brogaard døde i januar. Derfor vil SF nu have navngivnings-sagen af plads i Syd genoptaget

Billedkunstneren Knud Brogaard kunne ikke få en plads i syd opkaldt efter sig, da han levede. Men i januar døde Knud Brogaard, og det mener SF er en anledning til igen at tage sagen om navngivning af pladsen i Spættens kvarter op til behandling i Kommunalbestyrelsen.
I oktober 2011 var sagen første gang til behandling. Eftersom den markante personlighed Knud Brogaard og hans familie gennem en lang årrække havde boet i hus ud til pladsen, var det naturligt, at pladsen i folkemunde kom til at hedde Brogaards Plads.
Det mente en række beboere i Vridsløselille Andelsboligforening Afdeling 4 Syd. De havde forinden kontaktet Albertslund Kommune for at bede om dispensation til at opkalde pladsen efter billedkunstneren Knud Brogaard.
Men flertallet i kommunalbestyrelsen ville ikke give denne dispensation. Begrundelsen var, at man ikke navngiver steder og veje efter nulevende personer i Albertslund.
SF og de konservatives Pia Brandt Halling stemte som de eneste for, at pladsen kunne navngives, efter hvad den allerede hedder i folkemunde. Resten stemte imod.
I januar i år døde Knud Brogaard, og derfor mener SF så, at det er rimeligt at genoptage sagen.
Det er der opbakning til hos Socialdemokraterne:
"Jeg har sat sagen på Miljø- og Planudvalgets dagsorden, så vi forhåbentlig kan få den vedtaget på kommunalbestyrelsens møde i juni. Det håber jeg der er tilslutning til", siger borgmester Steen Christiansen.
"Knud Brogaard var en personlighed der betød meget for beboerne i syd, og han var en stor, anerkendt kunstner."
due & brie

Publiceret 06 May 2013 10:00