Værsgo, her er Danmarks to bedste folkeskolelærere.Sofie Dich Hermann og Iben Sass Büchert kåres i aften i Politikens Hus. Foto: Finn Due Larsen.

Værsgo, her er Danmarks to bedste folkeskolelærere.Sofie Dich Hermann og Iben Sass Büchert kåres i aften i Politikens Hus. Foto: Finn Due Larsen.

Sofie og Iben vandt:

De er Danmarks bedste lærere

Stor stolthed på Herstedlund Skole: To lærere vandt Politikens Undervisningspris.

Danmarks to bedste lærere. Hverken mere eller mindre.
Den titel har Sofie Dich Hermann og Iben Sass Büchert, lærere på Herstedlund Skole, nu lov til at smykke sig med. Lærerteamet i 2.z., som vi har omtalt i denne uges udgave af Albertslund Posten, er gået hele vejen og har vundet Politikens Undervisningspris. Prisen på 75.000 kroner uddeles i aften i Politikens Hus.
Det er der naturligvis stor glæde og stolhed over på skolen:
"Det er et kæmpe stort skulderklap til dem og til resten af skolen", siger Søren Hald, skoleleder på Herstedlund Skole.
"Det er rigtig godt gået af Iben og Sofie, som blandt næsten 1100 indstillede lærere eller lærerteams i hele landet har vundet denne flotte pris, men det også en klar tilkendegivelse om at Herstedlund skole på alle måder er rigtig godt på vej imod sit mål som en af landets bedste skoler", siger Peter Gymoese, formand for skolebestyrelsen.
Læs Politikens omtale af vinderne, med web-TV fra Herstedlund Skole.

Kåres i aften

Lærerteamet fra Albertslund får prisen, fordi "de er opmærksomme på den enkelte elev, på klassefællesskabet og på, at børn og voksne gør deres bedste hver dag", som det udtrykkes.
Politiken skriver, at nyheden blev overbragt til Iben Sass Büchert, da hun var på vej hjem fra Herstedlund Skole. Men den glædelige nyhed fik hende til at haste tilbage til klasseværelset på skolen for at overbringe beskeden om prisen til sin kollega.
Midt i musiktimen og oven i købet til lyden af diverse blæseinstrumenter fik Sofie Dich Herman så også at vide, at dommerne har ønsket at belønne lærerteamet for deres undervisning.
"Det er da løgn. Hvor er det bare fantastisk, at sådan en pris kommer til vestegnen. Nu får jeg helt tårer i øjnene", siger Sofie Dich Hermann.
På skolen underviser Iben Sass Büchert 2z i dansk og idræt, og Sofie Dich Hermann i matematik, natur og teknik samt musik.
De to lærere vandt i kategorien grundskoler ud af i alt 1.084 indstillinger til Politikens Undervisningspris.
due
Læs Politikens omtale af vinderne, med web-TV fra Herstedlund Skole.

Publiceret 07 May 2013 09:20