Hvilke fisk skal jeg læse om - og på hvilket sprog? Infoskærmene i Den Blå Planet har Albertslund-firma en stor andel i.

Hvilke fisk skal jeg læse om - og på hvilket sprog? Infoskærmene i Den Blå Planet har Albertslund-firma en stor andel i.

Fiske-info fra Den Blå Planet styres fra Albertslund

Firma er gået i samarbejde med Danmarks nye, store akvarium

Hvor kan man bedst finde torsk? Hvad farve har hornfisken? Er hajer altid farlige? Hvor gammel bliver silden?
Spørgsmål som disse kan gæsterne på Den Blå Planet, Danmarks nye, store akvarium, der 22. marts flyttede fra Charlottenlund til Amager, hver dag få svar på.
Det sker ved at trykke på skærme, der er sat op foran de store bassiner med alverdens slags fisk.
Infotavlerne har Albertslund-firmaet T3CMS en stor andel i. Firmaet Kvorning Design og Kommunikation har stået for hele løsningen, hvor T3CMS blev knyttet til som underleverandør for at levere skærmløsningen, mens skiltevirksomheden Signuption stod for levering af hardware.
Aftalen betød, at T3CMS også leverer lydbånd til blinde og materiale til infotavlerne med åbningstider og diverse arrangementer hos det populære udflugtsmål.

Sebastian kommer

"Nu har vi lige fået en bestilling på, at Sebastian Klein kommer og optræder. Det skal jeg have skrevet ind."
Jakob Raaschou Nielsen, partner og TYPO3-konsulent i T3CMS, kigger på sine to skærme på kontoret i Værkstedsgården.
Herfra kan han styre informationen direkte ud til Den Blå Planet. Han viser, hvordan han skriver ind, at den populære børne-tv-vært kommer den og den dag klokken et eller andet:
"Det ryger så ud på infotavlen med det samme", lader han forstå.

Så skal Sebastian Klein lige nævnes på infotavlen. Den ordner Jakob Raaschou Nielsen lige fra kontoret på Værkstedsgården. Foto: Finn Due Larsen.

Så skal Sebastian Klein lige nævnes på infotavlen. Den ordner Jakob Raaschou Nielsen lige fra kontoret på Værkstedsgården. Foto: Finn Due Larsen.

"Big Brother"

Som han sidder der, kan journalisten ikke lade være med en munter bemærkning om, at han er "lidt af en Big Brother".
Der nikkes og grines, og Jakob kan fortælle en episode, hvor han utilsigtet kom til at forvirre en gæst på Den Blå Planet:
"Gæsten har formentlig været tysker, for han ville trykke sig til den tyske oversættelse. Det var mens jeg var ved at lægge noget info ind, og så kom jeg til at sende ham til den engelske version. Det har nok forvirret ham en del", griner han - og forsikrer igen at det naturligvis ikke var bevidst.

De der fisk skal vi vist lige læse lidt om...

De der fisk skal vi vist lige læse lidt om...

Byggeri til 700 mio.

Der er en afslappet og munter stemning i lokalerne, hvor syv ansatte har deres daglige gang.
Jesper Nielsen, der ligesom sin bror, Jakob, er partner i T3CMS, har da også svært ved at skjule sin tilfredshed med aftalen med Den Blå Planet:
"Det er vores største aftale til dato. Hele projektet omkring Den Blå Planet er jo kæmpestort, et byggeri til 700 millioner kroner."
Hvad firmaet på Værkstedsgården har fået for aftalen, vil han ikke oplyse præcis, men dog gerne at det er et "sekscifret" beløb.


60 skærme

"Det har været et utroligt spændende projekt at være med i. Vi skulle være færdige en måned før åbningen, så der var tryk på", fortæller Jesper Nielsen, beretter om en del ture til og fra Amager.
250 artikler var skrevet ind på forhånd, og skulle lægges ind i systemerne.
"Der kom lidt forsinkelse, men det var primært på indholdet", tilføjer han - men det hele blev dog nået.
Siden åbningen er cirka 7.000 gæster hver dag strømmet til Den Blå Planet, og de kan klikke sig ind på i alt 60 infoskærme, der skifter mellem fire forskellige sprog.
due

Publiceret 15 May 2013 08:00