Et par albertslundere var begejstrede over skulpturen foran Netto.

Et par albertslundere var begejstrede over skulpturen foran Netto.

Se billederne:

Galschiøts univers har indtaget Albertslund

Billedhuggeren Jens Galschiøt var selv i Albertslund tirsdag for at placere sine mange, debatskabende skulpturer

Galschiøts store markante skulpturer ankom tirsdag til Albertslund og siden er den ene skulptur efter den anden dukket op rundt omkring i byen.
Bogstaveligt talt både til lands og til vands, for lige pludselig står der en flok klimaflygtninge i kanalen ved Rådhusets indgang og en fed dame sidder overskrævs på en uhyre spinkel mand midt i kanalen ud for Netto. På Bytorvet står der et stort svin, og der er hjemløse overalt. Hvad er det dog for en kunst, der er her, som ligefrem får manden i badekaret ved stationen til at spærre øjnene op og blegne over den opmærksom og diskussion, der mere end nogensinde er om kunst i byen.
Det er Jens Galschiøts skulpturer og udstillingen ”Kunst med budskaber”, der har indtaget vores by.
”Mine kunstinstallationer rejser rundt i hele verden, hvor de skaber debat og sætter fokus på menneskerettigheder og globale problemer, som vi alle har et stort medansvar for. Det er første gang mine skulpturer vises samlet i hovedstadsområdet. Hidtil har en så stor udstilling af mine værker kun været vist på Randers Kunstmuseum” udtaler Jens Galschiøt og fortsætter: ”Jeg er rigtig glad for, at Albertslund tør kaste sig ud i en så stor udstilling. Albertslund prioriterer kultur, miljø og klima højt og da byen samtidig rummer nationaliteter fra det meste af verden, er det et oplagt sted for mig for at nå ud med min kunst og budskaber til hovedstadens befolkning.”

Verdenspremiere

Udstillingen byder endvidere på verdenspremiere af en ny markant og debatskabende kunstinstallation af Jens Galschiøt. Tre af bogstaverne i Galschiøts kontroversielle værk med religiøse citater FUNDAMENTALISM udstilles for første gang for offentligheden. Værket er udstillet på Birkelundgård.
Det er en kunstudstilling udover det sædvanlige. Det er en udstilling, hvor vi bevæger os mellem kunst og politik. Det er skulpturer af høj kunstnerisk kvalitet med tydelige budskaber.
Udover skulpturer byder udstillingen på gensyn med en tidligere albertslunder nemlig billedkunstner Michael Grønlund, der nu er bosat i Kerteminde, men vender tilbage med en maleriudstilling af høj karat, der flot spiller op til indendørsudstillingen med Galschiøts mindre skulpturer på Birkelundgård.
Udstillingen åbnes med en fernisering fredag den 24. maj, kl. 16 – 19 på Birkelundgård, Damgårdsvej 25, 2620 Albertslund, hvor alle er velkomne. Borgmester Steen Christiansen åbner udstillingen og både Jens Galschiøt og Michael Grønlund er til stede ved ferniseringen.
Se mere om udstillingen på www.albkunst.dk, herunder åbningstider på Birkelundgård og tilbud om omvisninger.

Publiceret 15 May 2013 09:29