Jacob Faber Andersen overrækker Troels Busk 20.000 Kr. På bænken er det en af Galschiøtts skulpturer - Manden på bænken.

Jacob Faber Andersen overrækker Troels Busk 20.000 Kr. På bænken er det en af Galschiøtts skulpturer - Manden på bænken.

Nordea Fonden støtter Galschiøt-udstilling

Albertslund Kunstforening får 20.000 kr. i støtte til den store Galschiøt-udstilling i Albertslund

"Vi vil gerne støtte det lokale, og vi synes, at der er al mulig grund til at styrke det kulturelle i Albertslund. Kunstforeningen gør et stort arbejde og den nye Galschiøt-udstilling er noget ganske særligt. De emner, der skildres med de mange skulpturer der er placeret i byen, er meget relevante", siger Jacob Faber Andersen, filialdirektør i Nordea Albertslund. Tirsdag kunne han overrække formanden for Albertslund Kunstforening, Troels Busk, en check på 20.000 kr. Penge som kunstforeningen har søgt til den store Galschiøt-udstilling, der nu og i den kommende tid præger gadebilledet i byen. "Vi er meget glade for støtten. Vi har søgt alle de midler, vi kunne - og Nordea Fonden samt Agenda Center Albertslund har støttet", siger Troels Busk. "Pengene er søgt til omkostninger forbundet med udstillingen. Der er 52 skulpturer af den fynske billedhugger Jens Galschiøt placeret rundt omkring i Albertslund. Det har været en stor og bekostelig affære at få dem fragtet til Albertslund og løftet på plads. Derfor tror jeg, at de fleste af pengene kommer til at dække kunstforeningens transportudgifter i forbindelse med udstillingen". Til ære for avisen blev den store papcheck overrakt Troels Busk foran en af Galschiøts skulpturer - nemlig manden på bænken, der står i Kanalgaden. Jacob Faber Andersen kunne efter fotograferingen gå tilbage til Nordea-filialen - og på vej ind blev han mødt med en Galschiøt-skulptur foran banken - den forestiller meget apropos en tigger! Jacob Faber Andersen opfordrer i øvrigt lokale foreninger m.v. til at søge Nordea Fonden om støtte til aktiviteter. Der er penge i Nordea Fonden Vestegnen, som bare står og venter på at blive anvendt til de gode formål. Så man skal ikke holde sig tilbage eller føle sig som tigger… brie

Publiceret 24 May 2013 08:00