Se billederne:

Verdenspremiere på Galschiøt-skulpturer

Stor interesse for Galschiøt-Grønlund-udstillingen, som blev åbnet af borgmester Steen Christiansen fredag

Laden, hovedhuset og gården til Birkelundgaard var erobret af interesserede besøgende fredag, da Albertslund Kunstforening inviterede til fernisering og officiel åbning af Jens Galschiøt-Michael Grønlund udstillingen.
Ikke mindst verdenspremieren på Jens Galschiøts "Fundamentalism" - eller i hvert fald tre bogstaverne der indgår i ordet/skupturen havde lokket mange til.
Erobringen af Birkelundgaard-rummet spillede meget godt til borgmester Steen Christiansens åbningstale, hvor han takkede kunstforeningen for at have erobret byrummet i Albertslund.
"Det er sjældent, man takker nogen for at have erobret byens rum. Men det gør jeg her. Albertslund er Jens Galschiøts den næste månbed - så skal jeg nok tage over til efteråret", sagde Steen Christiansen med glimt i øjet.
Han var begejstret for, at en af hans drømme med Albertslund var blevet opfyldt - nemlig at byen er fyldt med kunst. Det er den. Albertslund Centrum og Birkelundgaard er nemlig udstillingsrum for Jens Galschiøts 52 skulpturer - små og store - frem til og med 23. juni.
"Værkerne lægger op til diskussion, og der bliver da helt afgjort også diskuteret rundt i byen", understregede Steen Christiansen.
Han sagde, at Galschiøts skulpturer med deres direkte budskaber var en fornem kontrast til Michael Grønlunds malerier, der er fyldt med farver, håb og kærlighed.
Jens Galschiøt og Michael Grønlund holdt derefter taler. Jens Galschiøt afslørede, at han har et anstrengt forhold til kunstmuseerne, og derfor har det ikke været let at få skulpturerne vist. Men et museum i New York har hørt om den store udstilling i Albertslund, og er blevet interesseret i at vise værkerne frem. Så Albertslund har banet vejen!
Udstillingen er åben til den 23. juni.
Hvad angår Jens Galschiøts værker, så er der rundvisninger, hvor kunstneren selv fortæller om værkerne. Følg med i datoerne under Tid & Sted i Albertslund Posten.
Tekst og foto: brie

null

Publiceret 27 May 2013 12:12