Der var mange kritiske spørgsmål til Martin Lidegaard (Rad.) fra børnene fra 3.z., mens Povl Markussen fra Agenda Center lyttede i baggrunden.

Der var mange kritiske spørgsmål til Martin Lidegaard (Rad.) fra børnene fra 3.z., mens Povl Markussen fra Agenda Center lyttede i baggrunden.

Hør nu her, minister...

Børn var vågne og skarpe, da de satte klima- og energiministeren i krydsild i Agenda Center

Hvad laver en minister egentlig? Hvordan får vi et bedre miljø? Og hvad er et godt klima?
Spørgsmål som disse blev klima- og energiminister Martin Lidegaard (Rad.) bombarderet med, da han mandag middag var på besøg i Agenda Center Albertslund.
Her var 3.z. fra Herstedlund Skole mødt frem, da de havde fået nys om ministerbesøget.
Og i døråbningen til centret, hvor det friske, solfyldte og let luftige sommervejr mødte ministeren, blev han sat i en ægte krydsild med en lang række spørgsmål, som børnene havde forberedt hjemmefra.

Vindmøller og solceller

"Er det godt hvis skolerne får iPads og tablets?", ville en vide.
"Ja, det er godt, hvis man kan arbejde med det i stedet for papir. Det sparer miljøet for meget", svarede Martin Lidegaard.
"Hvordan laver man et godt miljø?", lød et andet spørgsmål.
"Vi kan bygge vindmøller og solceller, og I kan også være med til at gøre noget. Det kan vi allesammen", lød svaret tilbage.

"Du flyver jo!"

En elev ville vide, hvad skolen kunne gøre for miljøet.
"Den skal gøre jer klogere, så I ved mere om hvad der er rigtigt at gøre."
Men den megen snak om hvad vi alle kan gøre for at nedbringe CO2-udslippet, fik dog også nogle af eleverne til at gå kritisk til ministeren.
Flere spørgsmål gik på, hvad han selv gør, og Martin Lidegaard forklarede at han cyklede meget, og at han snart får en elbil.
"Men du flyver jo også, når du skal ud at rejse!", lød det.
Her måtte ministeren indrømme, at han nok ikke havde tænkt sig at cykle, når han skulle udenlands.
"Men jeg cykler til arbejde hver dag", fastholdt han overfor de kritiske, kommende vælgere.
Der dog ikke så ud til at lade sig imponere af politikersnak. Lidegaard måtte svare på mange, kritiske spørgsmål.

Omfattende renovering

Inden mødet med de kvikke børn havde klima- og energiministeren en længere snak med folkene i Agenda Center:
"Vi fortalte på den ene side om renoveringerne i Albertslund, om at halvdelen af byens boliger skal renoveres inden for de kommende 10 år, og det gjorde tydeligvis indtryk på ham, at det er en så omfattende byudvikling og renovering vi er i gang med. Som energi- og klimaminister er han naturligvis særlig interesseret i, at vi får boligerne energimæssigt fremtidssikret, når vi nu alligevel skal renovere dem", fortæller Povl Markussen, centrets leder.
"På den anden side fortalte vi om Agenda Centeret og vores arbejde. Om hvordan vi samarbejder med to tredjedele af byens boligområder hvert år, om vores arbejde med projekt ”50 veje til den nye energiby”, om affalds-ressource håndteringen for at skabe ”Kredsløbsbyen”, om arbejdet med ”I Love Albertslund” og meget mere."
Men man fik også diskuteret Agenda Centers idé om, at alle kommuner skal have mulighed for at få deres eget Agenda Centrer, eller Grønne Omstillingscenter.
"Det har vi også snakket med andre partier om, og der er faktisk en fornuftig mulighed for, at det kommer med i de kommende finanslovsforhandlinger."
Mødet med Martin Lidegaard var kommet i stand på initiativ fra de Radikale. Og i Agenda Centeret er man naturligvis kun glad for at kunne lægge hus til og til at få ministeren i tale.
"Skulle andre af de lokale partiforeninger blive inspireret i forhold til deres egne folketingsmedlemmer, så stiller vi meget gerne op igen og igen og igen", siger Povl Markussen.
due


 

Publiceret 10 September 2013 09:30

SENESTE TV