Vil gerne stemme, men...

For mange indvandrere er der store udfordringer forbundet med at stemme, fremgik det af dialogmøde

Mange indvandrere vil gerne ud at stemme til valgene, også når der er kommunal- og regionsvalg den 19. november. Men af forskellige årsager giver valghandlingen store udfordringer, især for den ældre befolkningsgruppe.
Det fremgik af et dialogmøde for kvinder, der blev holdt lørdag i Muslimsk Kulturcenter.
Mange har svært ved at læse, skrive og at huske navne på deres yndlings-kandidat og som på samme tid er afhængige af valgstyrerens hjælp i stemmeboksen.
Hvorfor får de ikke lov til at tage en huskeseddel med som indeholder navnet på den kandidat de ønsker at stemme på, lød et spørgsmål.
Hvorfor skal det være så vanskeligt og besværligt for den målgruppe?, lød et andet.
Det er flot, at Social-og Integrationsministeriet kører "Alles valg"-kampagner, men det kunne være godt hvis ministeriet arbejder på at fjerne de barrierer som er årsager til at forhindre mange fra valgdeltagelse, bl.a. finde løsninger til analfabeter eller ordblinde, fremgik det også.

Seddel med foto?

Løsningen kan være for eksempel stemmeseddel med billeder af alle kandidater, sagde en af deltagere, og andre deltagere nikkede ja til det forslag.
"Ikke alle har modet til at tage imod andres hjælp i stemmeboks når de selv ikke kan finde ud at læse. Ordblinde har generelt problemer med at huske navne og når de ikke må tage en huskeseddel med i stemmeboksen, så kan dette være en barriere for at de falder fra", tilføjede en af deltagerne.
Mødet var arrangeret af FDIK og VIKC med støtte fra Rådet for Etniske Minoriteter og Bydelsmødrene Hovekontoret, og formålet var at styrke etniske minoriteters deltagelse i kommunal- og regionsvalget 2013.
Fire generationer af kvinder var mødt op, og der var mulighed for at stille spørgsmål til et politisk panel, bestående af:
Hakima Lasham Lakhrissi (Soc.), Bodil Marie Garde (Enh.), fra Hjørdis Nielsen fra Kommunisterne som stiller op til regionsvalget, Inge Dahn (SF) og Trine Saida (Rad.).
due

Publiceret 04 November 2013 10:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV