Nordic Singers - fra v. Magnus Gislason, Hans Lawaetz og svenske Karl Rahmkvist.

Nordic Singers - fra v. Magnus Gislason, Hans Lawaetz og svenske Karl Rahmkvist.

Se billederne:

Opera i det grønne

For femte år i træk blev Opera Galla blev en solid succes

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Øsende regnvejr og rockmusik?
Så skal du tage til Roskilde Festivalen. Hvis du derimod vil have høj solskin og operamusik, så er det i Albertslund, det foregår.
For femte år i træk løb Opera Galla søndag af stabelen i haven ved Birkelundgaard, og med til traditionen synes at høre en god aftale med vejrguderne.
Så de smægtende, smukke toner blev sunget ud under åben himmel af Randi Gislason, Magnus Gislason, Hans Lawaetz, Karl Rahmkvist og Cecilia Lindwall. Sidstnævnte hoppede ind i stedet for en sygdomsramt Cecilia Hjortsberg.
Det faktum, at en ny Cecilia kom ind, fik fluks de tre herrer til at bryde ud i en frisk version af Simon & Garfunkels gamle "Cecilia"-hit. Og ja, så var stemningen ligesom slået an.
Så gik det herfra slag i slag, og som altid var det med et blandet repertoire, der spandt over både Wagner, Jacob Gad, Carl Nielsen, revymelodier, Bent Fabricius-Bjerre tema, ABBA, Queen og Johnny Cash. Med ledsagelse af musikere fra Det Kgl. Kapel, og hvor Albertslundkoret stemte i på flere af sangene.
Koret havde, med den veloplagte Magnus Gislasons ord, fået "egen beskytttet bolig" - på en lille scene ved siden af den store. Her overtog Randi Gislason veloplagt dirigent-podiet.
Jørn Jensby takkede både kulturudvalget, Albertslund Bibliotek og Materialegården, og med 500 gæster var succesen nok engang slået fast.
"Vi har en vigtig meddelelse: Vi ses den 12. juni 2016", lød det ud over græsplænen, og det faldt helt tydeligt i god jord

Vi hejser flaget for endnu en herlig dag i operaen.

Vi hejser flaget for endnu en herlig dag i operaen.

null

Publiceret 01 June 2015 10:22