Se video og billeder:

Mary plantede træ i Vestskoven

Stort tilløbsstykke, da kronprinsessen deltog i "Genplant planeten"

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Fat i spaden, stik den i jorden, og få gravet træet ned.
Lidt godt, håndfast arbejde skader aldrig, heller ikke selv om man er kongelig. Kronprinsesse Mary gik foran, da der mandag middag var stort træplantnings-arrangement ved Naturcenter Herstedhøje i Vestskoven.
Under overskriften "Genplant planeten" vil skolebørn over hele landet plane træer for et bedre klima. I Herstedhøje alene skal plantes 5.000 ege- og bøgetræer, og flere børn havde allerede været i sving, da den kongelige kortege ankom i det naturskønne område.
Under store smil og en smule sved på panden fik Hendes Kongelige Højhed træet i jorden, og der var selvfølgelig klapsalver, udover talere af borgmester Steen Christiansen, skovrider Kim Søderlund fra Naturstyrelsen og direktør Henrik Lehmann Andersen fra Nordeafonden.
Inden det royale spadestik havde Mary været rundt til de værksteder, som skolebørn fra Albertslund og Glostrup arbejdede målrettet med. Her blev lavet trækul, presset æbler til æblemost, hygget over bål og meget andet.
Prinsessen var meget interesseret og spurgte nysgerrigt ind til flere af de arbejdende børn.
"Vi fik ros af hende! Hun syntes vi var gode til at snitte træ!", lød det stolt fra to drenge efter det kongelige besøg.
Formålet med "Genplant Planeten" er at give børn mulighed for selv at handle aktivt i forhold til klimaforandringerne – og lære hvad skov og træ gør for klimaet. Bag kampagnen står "Skoven i Skolen" og et samlet skovbrug.

Og så kom træet i jorden!

Og så kom træet i jorden!

null

Publiceret 02 November 2015 14:20

SENESTE TV