Minister til V-bagland:

Vi er nødt til at forholde os til letbane-kritik

Jeg har forståelse for reaktionen blandt lokale politikere, siger Hans Chr. Schmidt (V)

Af
Finn Due Larsen

At letbanen er blevet forhalet i sidste øjeblik, handler om en kritik af projektet, der er dukket op, og som skal tages alvorligt.
Det siger transport- og bygningsmininster Hans Chr. Schmidt (V), som svar på den kritik, som er blevet rejst af flere lokale Venstre-politikere.
Som omtalt i AP i denne uge er V-politikere i 11 kommuner, blandt andre Brian Palmund fra Albertslund, gået sammen om et åbent brev til ministeriet og folketingsgruppen.
"Jeg deler ønsket om at vi finder en god og solid løsning så vi styrker infrastruktur på en fremtidssikret måde. Når der, som med letbanen på Ring 3, er tale om lovforslag om store og vidtrækkende projekter og investeringer i klassen til flere milliarder kroner, er det ikke usædvanligt, at der fra Folketingets side stilles spørgsmål, indkaldes samråd mv. Det er partierne i Folketinget i deres gode ret til, og det skal jeg som minister have respekt for og stille op til og det gør jeg", skriver Hans Chr. Schmidt i et længere svar til AP.
"Det har jeg derfor også gjort i forbindelse med behandlingen af det lovforslag om letbanen på Ring 3, som jeg fremsatte i januar, hvor jeg har besvaret mere end 30 udvalgsspørgsmål og deltaget i to samråd og en høring. For nylig er der herudover kommet en alvorlig kritik fra Rigsrevisionen og statsrevisorerne. Kritikken vedrører styringsmodellen for letbaneprojektet i Aarhus. Den styringsmodel, som nu kritiseres, er parallel til den, der er valgt for letbanen på Ring 3. Den kritik er vi naturligvis nødt til at forholde os til, og jeg har derfor indkaldt til et møde på torsdag den 12. maj, hvor jeg sammen med de partier, der står bag projektet, vil drøfte sagen."

"Stor forståelse"

Hans Chr. Schmidt understreger, at han har "stor forståelse for, at man lokalt som god og ansvarlig politiker interesserer sig for, hvordan udviklingen er i de byer og områder, man er valgt i", som han udtrykker det.
"Derfor kan jeg også godt forstå, at de politikere – herunder Venstrefolk – der sidder ude lokalt og arbejder med det her projekt, reagerer. Det har jeg respekt for.
Som politikere skal vi tage vores ansvar alvorligt, og det skal jeg også som minister for området. Det er derfor, jeg insisterer på, at vi får en snak om den kritik, der har været af Aarhus-projektet. En af de ting, jeg går op i er, at vi ikke med åbne øjne begår de samme fejl to gange. I Aarhus endte man jo faktisk med at lave konstruktionen om. Der skete jo det, at den tidligere regering i forlængelse af håndteringen af fordyrelsen af Aarhus Letbane, valgte at lave styringsmodellen om."
Dialogen med alle relevante parter er vigtig, siger Hans Chr. Schmidt:
"Men det er vigtigt at forstå, hvor vi er i processen. Lige nu er der stillet nogle spørgsmål fra Folketinget, som jeg har besvaret, og der er rejst en kritik fra statsrevisorerne, som jeg er nødt til at tage alvorligt. Det er noget som jeg som minister skal håndtere i statsligt regi som statslig medejer. Så jeg har naturligvis samme hovedfokus, som jeg hele tiden har haft, nemlig at finde en god, solid og fremtidssikret løsning."

null

Publiceret 10 May 2016 09:02

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Albertslund Posten
SENESTE TV