Se billederne:

Børn smager 'lækre' insekter

Græshopper, melorme og larver var på menuen i skolekøkkenet

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

"OK, hvis du tør smage det, så gør jeg også."
Der var en vis tilbageholdenhed at spore i skolekøkkenet på Herstedøster Skole tirsdag, men også en god portion nysgerrighed.
På menuen stod hverken bøffer, pizza, kylling, fisk eller grøntsager - men insekter.
Nærmere bestemt friturestegte græshopper med chili, bagte voks-møl-larver og buffalo-orme, samt melorme med kålsalat.
Eleverne fra 6.-8. klasse kastede sig, efter enkelte betænkeligheder, sig uforfærdet over opgaven. Under kyndig ledelse af Nina Askov og Anne-Sofie Tellerup fra "Bug Lady", der har specialiseret sig i insekt-mad.
"Husk at fjerne benene i græshopperne, ellers sætter det sig mellem tænderne", lød et af rådene, inden man så melorme og andre krible-krablende lækkerier blive smidt ud på bageplader og vendt i olie og mel.
Det utraditionelle køkken løb af stabelen i forbindelse med naturvidenskabs-uge på Herstedøster Skole. Ifølge "Bug Lady" er der masser af gode grunde til, at vi allesammen begynder at spise flere insekter:
"Det er både af hensyn til klima, miljø og dyrevelfærd. Det smager godt, men mange af os der er vokset op i Europa, ser det som noget fremmed og mærkeligt at spise", siger Nina Askov.
"De fleste bruger kun 1-2 minutter på at tage sig lidt sammen, så smager de på det, og kan som regel godt lide det", siger Anne-Sofie Tellerup.
Det handler om vaner og fordomme, og hun nævner sin niece på fire år, der uden at tøve med stor velbehag har guffet flere slags insekt-retter i sig.

Melormene ud på bagepladen, hvor de er vendt i olie.

Melormene ud på bagepladen, hvor de er vendt i olie.

Publiceret 11 May 2016 07:00

SENESTE TV