Kovending:

Letbanen alligevel reddet

Udbuddet kan gå i gang til efteråret, og letbanen stå klar i 2023, vurderer borgmester Steen Christiansen

Af
Finn Due Larsen

Først skulle den helt sikkert blive til noget, så blev den forhalet i sidste øjeblik. Nu ser den alligevel ud til at komme igennem.
Letbanen i Ring 3 er blevet landet med en aftale mellem syv af Folketingets partier - kun Enhedslisten og Alternativet er ikke med.
Det sker efter en del politisk polemik i regeringspartiet Venstres lokale bagland. Som omtalt i AP i denne uge gik borgmestre og byrådspolitikere sammen om et åbent brev til Christiansborg, med udtalt kritik af forhalingen af letbane-projektet.
Men efter pres, ikke kun fra Venstres bagland, men fra kommunerne i det hele taget i Ring 3, samt regionen, er letbanen i hovedstadsområdet en realitet.
"Jeg er rigtig glad for forligspartierne nu har landet en bred aftale om letbanen", siger borgmester Steen Christiansen (Soc.).
"Den betyder lovforslaget vedtages nu og udbuddet kan gå i gang i efteråret. Det er aftalt staten får flertal i bestyrelsen og i øvrigt giver økonomien et serviceeftersyn frem til august. Da økonomien er gransket fra A til Z regner jeg ikke med at den ændrer noget."
Steen Christiansen ser frem til, at et nyt kollektivt transportmiddel kan tages i brug fra 2023.
"Det er godt for trængsel og miljøet. Og nok så vigtigt for vækst og job."

null

Publiceret 13 May 2016 09:44

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Albertslund Posten
SENESTE TV