Se billederne:

Velkommen tilbage med Fessorløb

Første dag efter ferien startede helt særligt for eleverne på Herstedøster Skole

Eleverne på Herstedøster Skole blev mandag budt velkommen tilbage efter sommerferien. Det er som altid en helt særlig dag, som både elever og medarbejdere har glædet sig til. Eleverne fordi de igen skal være sammen med deres klassekammerater hver dag og medarbejderne fordi de brænder for deres arbejde.
Dagen var noget helt særlig for de 300 elever, der går på mellemtrinnet. Borgmester Steen Christiansen var med til at byde dem velkommen tilbage. Borgmesteren var også med til at indvie FessorLøbet.
FessorLøbet kombinerer bevægelse og leg med matematikopgaver for alle elever i 0. - 10. klasse.
"Med FessorLøbet får vi bl.a.bevægelse i undervisningen, et sjovt og fagligt indspark, styrkelse af sociale relationer og samarbejde i klassen,højtlæsningsfunktion og kobling af den digitale verdens muligheder med det fysiske læringsrum", fortæller skoleleder Birgitte Pilgård.
"Det foregår ved at der er hængt 15 "Fessor" figurer op rundt på skolen som hver har en QR kode. Når QR koden scannes kommer den frem med matematikopgaver. FessorLøbet er lige til at gå til, og alle kan deltage".
Inden indvielsen holdt borgmesteren en tale for eleverne hvor han bl.a. sagde, at det for politikerne, lærerne og pædagogerne var vigtigt, at børnene er glade for deres skole og at han var glad for at få lov til at være med til at byde dem velkommen tilbage efter sommerferien.
Herefter klippede Steen Christiansen den røde snor over, hvorefter 10 grupper af elever fra 5.d. og 5.e. indviede løbet.
Efter indvielsen var borgmesteren sammen med souschef Pia Brit Jensen og afdelingsleder Jon Lillemark Jørgensen rundt og se de 8. klasselokaler hvis læringsmiljøer er opgraderet hen over sommerferien. Der er kommet nye stole og borde, trapper man kan sidde og arbejde på og lokalerne er blevet malet. Om 2 uger kommer de sidste møbler i form af loungemøbler, kateter og gardiner. Det har kunnet lade sig gøre, fordi der fra politisk side blev bevilliget midler til dette i foråret.
I nogle af klasselokalerne er der tænkt alternativt. Der er ikke som traditionelt et bord og stol til hver elev. Der er både stole, borde men også andre måder man kan sidde på f.eks. på en trappe, i lounge møblerne, en skriveplade som kan bruges de steder hvor der er sat en skinne op.
brie

Publiceret 09 August 2016 06:00