Flyde-skyer er en del af Forbrændingens nye univers, designet af Line Hvid.

Flyde-skyer er en del af Forbrændingens nye univers, designet af Line Hvid.

Børn og eventyr rykker ind i Forbrændingen

Spillestedet er i samarbejde med Børnejazzklubben blevet indrettet i “eventyrlig” stil

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Fed rock, svedige T-shirts, trommesoloer og skrigende, unge fans.
Sådan vil mange nikke genkendende til Forbrændingen. Men spillestedet har taget nye klæder på, og henvender sig til et - endnu - yngre publikum.
Hele indendørsarealet er designet som et udendørs, skovagtigt lyst børne-utopia. Med rullegræs mellem tæerne kan man gå på opdagelse blandt planter, udstoppede dyr og "fantasifigurer", og lade sig rive med af forunderlige visuelle effekter og finurlige lyde.
Der er for eksempel "flyde-skyer", video-installationer, udstoppede dyr og meget andet "eventyrligt" rundt omkring i Forbrændingen.

På den anden ende

Installationen er blevet bygget op i løbet af august, og meningen er at den skal danne rammen om de andre aktiviteter, der foregår på Forbrændingen i hele Vestegnens Kulturuge.
I samarbejde med Børnejazzklubben vises installationen frem på Børnemusikfestivalen søndag den 18. september.
Kunstneren bag er den 26-årige Line Hvid, og hun fortæller at hun efter i flere år at have været frivillig i Forbrændingen besluttede at kaste sig ud i det spændende, kunstneriske eksperiment:
"Temaet for kulturugen er jo "På den anden side", og det har vi fortolket med "på den anden ende". Vi vil gerne lege med begreberne skov, kultur og natur", siger Line Hvid, der har samarbejdet med David Nejrup fra Børnejazzklubben.
"Vi tænkte, at det kunne være fedt at signalere at Forbrændingen er også for børn. Så for eksempel det her med at bruge tekstil mod hård beton gav et andet udtryk, der vil være en mere spændende ramme for børn", siger David Nejrup.

Holdet bag Forbrændingens

Holdet bag Forbrændingens "nye klæder".

Publiceret 03 September 2016 08:00