Direkte fra Glostrup ret:

26-årig fængsles fire uger for skud mod betjent

Albertslund Posten er til stede i Glostrup ret. Her er den 26-årige mand, der tirsdag blev anholdt efter skud mod politimand, netop blevet fremstillet i grundlovsforhør. Den 26-årige skal mentalundersøges

Af
Finn Due Larsen & Jørgen Brieghel

Der er massivt politiopbud i Glostrup ret og masser af pressefolk.
Den 26-årige sigtede føres ind. Han er iklædt sort tøj.
Sigtelsen lyder: Forsøg på manddrab ved 6. december ca. 08.15 ved rampen på politigården at have forsøgt at dræbe betjenten med skud i hovedet. Derudover sigtets han for at have stjålet en kaliber 22 pistol hos Rødovre skytteklub.
Der er nedlagt navneforbud, både over for sigtede og forurettede.
Ingen begæring om lukkede døre.
Den 26-årige nægter at udtale sig i sagen.
Anklageren fremstiller sagen. Politiet fik mandag aften en anmeldelse om tyveri af en kaliber 22 pistol fra Rødovre Skytteklub. De har navn og adresse på manden, der er medlem af foreningen.
Politiet har i forbindelse med anholdelsen også talt med den 26-åriges mor, far og bror. Moren har ifølge anklageren forklaret, atr hendes søn er "blevet sur på systemet" og hader alt politi efter en sag med moren i 2000.
Vidne har ifølge anklageren forklaret, at han kørte forbi politigården tirsdag morgen kl. 8,20. Hans datter på 8 år undrede sig over, at der stod en mand med pistol.
Ifølge anklageren har faren sagt, at "sønnen er en psykopat".
Faren har ifølge anklageren fortalt politiet, at sønnen tidligere havde sagt, at "han ville skyde en hundefører".
Ifølge faren havde sønnen en mørk side og var fuld af had. Han skulle ofte have fortalt, at han kunne finde på at gøre nogen ondt.
Politiet har også afhørt den sigtedes bror. Han skulle have sagt, at den 26-årige får humørsvingninger og ønsker at folk skal dø. Men det plejer at gå over igen, skulle broren have sagt.
Et vidne har fortalt politiet, at hun skulle aflevere sit barn i en institution, da hun hørte et knald. Hun troede det var fyrværkeri.
I det samme ser hun en mand klædt i sort, som løber forbi hende. De to kommer så tæt på hinanden, at hun kan se, at han har en pistol i hånden.
Andre vidner er to politifolk. De kommer kørende i bil til politigården. Hører skud og tænker. at det nok bare er en øvelse. Men så ser de den 43-årige kollega synke sammen på jorden og ser en mand gå fra stedet. Han har en sort hue på.
Den 26-årige har ifølge anklageren flere gange søgt om våbentilladelse, men fået afslag på grund af sin straffeattest.
Anklageren fortæller om den 43-årige betjents tilstand, som stadig er meget kritisk. Ifølge retsmedicineren, som har været med under operationen, ligger pistolkuglen i baghovedet. Retsmedicineren mener ikke, den kan fjernes. Trods adskillige operationer er det ikke lykkedes at fjerne kuglen. Den 43-årige betjent er i livsfare, siger anklageren.
Ud fra videoovervågning ved politigården kan man se, at det tøj gerningsmanden er iført er det samme, som den 26-årige havde på, da han blev anholdt.
Mere om hændelsen: Den 43-årige betjent. som er hundefører, er ved at ordne noget med sin bil. Bagageklappen er oppe og hunden sidder i bilen. I det samme kommer gerningsmanden bagfra og skyder ham ned.
Der læses op fra en tidligere sag i 2012 mod den 26-årige: Han truede personale på politigården i Albertslund med en attrappistol og blev idømt otte måneders fængsel. Han blev erklæret ikke sindssyg og egnet til straf.
Dengang skød han også en politimand med en hardball-pistol. Han var angiveligt utilfreds med en tidligere sag mod hans mor.
Anklageren begærer varetægtsfængsling og mentalundersøgelse.
Forsvaret har ingen bemærkninger.
Anklageren begærer nu den 26-årige varetægtsfængslet i fire uger. Anklageren vurderer, at man har fat på den rigtige mand, og der er risiko for, at han vil begå ny kriminalitet, hvis han sættes fri.
Anklageren meddeler, at man har fundet en pistol, der formentlig er gerningsvåbnet. detr ændres senere til, at man har fundet et patronhylster.
Forsvarer protesterer mod både varetægtsfængsling og mentalundersøgelse.
Forsvarer finder det betænkeligt, at Vestegnens Politi skal stå for den videre efterforskning. Der kan blive et habilitetsproblem, fordi politifolkene er stærkt påvirket af sagen, mener anklageren.
Forsvareren mener ikke, der skal ske varetægtsfængsling. I det mindste skal det være mindre en 4 uger. Mentalundersøgelse er ikke nødvendig. Det er allerede sket tidligere, siger forsvareren.
Den 26-årige sigtede får det sidste ord - men er tavs.
Domsafsigelse: Den sigtede fængsles fire uger på begrundet mistanke. Desuden har det betydning, at sigtede er tidligere dømt.
Den 26-årige skal mentalundersøges.
Forsvareren kærer kendelsen.
 
 
 
 
 

Publiceret 07 December 2016 08:39

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV