Privat klub:

Smalt politisk flertal tegner sig imod Kærnehusets planer

Det er en kommunal fællesopgave at drive klubberne, mener borgmesteren. Hos SF hælder man også til at følge forvaltningens indstilling, mens borgerlige er imod

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Planerne om at omdanne Klub Kærnehuset til en privat klub ser nu ud til at blive afvist af et smalt politisk flertal.
På mødet i Økonimiudvalget tirsdag lagde Socialdemokratiet og SF op til at støtte forvaltningens indstilling. Som omtalt i AP i denne uge anbefaler forvaltningen et nej til klubbens planer.
"Det er der to årsager til. Jeg mener, at det er en kommunal forsynings-opgave, en fælles opgave, at drive klubberne. Samtidig er klubområdet et nyt område, som kan være svær at styre med en privat aktør. Vi kan blive tvunget til at lukke en anden klub", siger borgmester Steen Christiansen (Soc.), der er formand for Økonomiudvalget.
Han fremhæver også, at kommunen står overfor at skulle investere i nye klubber de kommende år.
SF støttede også som udgangspunkt forvaltningens indstilling, men lader forstå at man forholder sig afventende inden den endelige beslutning tages på kommunalbestyrelsesmødet tirsdag 13. december.
"Vi hælder den vej, men der er blevet stillet nogle uafklarede spørgsmål som vi gerne vil se svarene på, inden vi melder noget endeligt ud", siger Leif Pedersen, partiets medlem af Økonomiudvalget.
Venstre og Enhedslisten stemte imod forvaltningens indstilling til kommunalbestyrelsen, mens Radikale tog forbehold. Konservative sidder ikke i Økonomiudvalget.
Hvis kommunalbestyrelsen vedtager forvaltningens indstilling med støtte fra S og SF, vil det være med det smallest mulige flertal, 11 mod 10.
Det vil i så fald betyde, at Kærnehuset lukker fra 1. maj 2017, og børn og personale overflyttes til Bakkens Hjerte.

Publiceret 08 December 2016 06:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV