Se video og billeder:

Børnene læste egne digte op for stort publikum

4. og 5. klasser har arbejdet i forfatterværksted i Vestskoven med Adil Erdem. Tirsdag læste børnene deres digte op på Hovedbiblioteket

Af
Jørgen Brieghel

"Sneglene kravler rundt om træet
Og det regner så himmelsk smukt
Fuglene pipper og synger så godt
Himlen er blå og vidunderlig
Og en sommerfugl gør humøret meget bedre".
Skovdigtet her er blot et af de mange skønne digte, som elever fra kommunens fire skoler har skrevet i samarbejde med den lokale forfatter Adil Erdem.
I foråret arbejdede elever fra (nuværende) 4. og 5. klasser i forfatterværksted i Vestskoven. De skrev digte på en træstub ude i Vestskoven, og det hele er nu samlet i et lille hæfte. Tirsdag blev en del af digtene læst op for kammerater og forældre på Hovedbiblioteket.
Kommunens musik- og børnekonsulent, Kirsten Schneider, har stået for formidling af projektet, og hun bød velkommen.
Kirsten Schneider fortalte, at udgangspunktet for projektet var, at børn sagtens kan skrive digte. Men forfatteren Adil Erdem har givet eleverne værktøjer, som forvandler et – måske – banalt skriveri til et skønt digt.
Børnene var i Vestskoven og lod sig her inspirere til at skrive. De fik en blyant og et kladdehæfte, og så skulle der skrives. I forfatterværkstedet blev der så arbejdet med sprogets værktøjer.
Adil Erdem sagde, at det har været en stor glæde for ham at arbejde med skolerne. ”Vi har arbejdet på at komme helt ned på jorden og på at arbejde med detaljer. I dag får i smagsprøver på hvordan børnene har skrevet mange vidunderlige digte, og hvordan de har udfordret tillægsordene. Digtene handler om Vestskoven, og de er en gave til Vestskoven – synes jeg”, lød det fra Adil Erdem.
Herefter gik eleverne en for en på det lille podie og læste deres digte op. Det krævede mod at stå over for så stor en forsamling og udtrykke sin egen personlighed. Men modet var stort, og da der først kom 'hul på bylden', var der faktisk meget stor lyst til at læse op.

Adil Erdem var sød til at hjælpe eleverne op på podiet, hvor digtene skulle læses op.

Adil Erdem var sød til at hjælpe eleverne op på podiet, hvor digtene skulle læses op.

En digter er klar bag mikrofonen. Fotos: brie

En digter er klar bag mikrofonen. Fotos: brie

Publiceret 11 January 2017 10:56

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV