Se foto og video:

Elevbyråd vil have en blå hane ved Blokland

6. klasser holdt elevbyrådsdag tirsdag og stemte om et projekt, som højst må koste 70.000 kr.

Af
Jørgen Brieghel

”Det bedste ved at være med til elevbyrådsdagen er, at man får lov til at arbejde på tværs og dermed få nye kammerater”.
”Det bedste er, at man får mulighed for at forberede sig, til den man bliver 18 år og kan stemme rigtigt. Jeg har lært, at der er meget man skal tænke på, inden man beslutter noget.”
”Det er sjovt at høre om de andres idéer”.
Sådan lød nogle af kommentarerne fra elever i kommunens 6. klasser, efter at elevbyrådsdagen tirsdag var slut.
For 9. gang var skolerne samlet for at beslutte noget. Ikke bare for sjov. Nej den rigtige kommunalbestyrelse har afsat penge til et projekt, som eleverne selv vælger skal bygges i Albertslund. 70.000 kr. er der afsat.
I år var temaet ”Medborgerskab og fællesskab i byen”. Direkte affødt af et af temaerne i den vision for Albertslund, som de rigtige politikere har vedtaget tidligere.
Eleverne fra Herstedøster, Herstedvester, Herestedlund og Egelundskolen var samlet i kommunalbestyrelsessalen og i Albertslundbiograferne. Elevbyrådet sad i de stole, som deres voksne kolleger bruger en gang om måneden. Her blev der videotransmitteret til vennerne i biografen – og i øvrigt til hele verden via kommunens hjemmeside. Den rigtige borgmester, Steen Christiansen, styrede mødet.

Syvprojekter

I forvejen havde eleverne forberedt sig og udvalgt syv projekter, som tre elever fra hver skole præsenterede for kammeraterne.
Projekterne var:
Digitale billeder. Fra en skærm på Stationstorvet vises billeder af byen.
Hanen som samlingspunkt. En stor blå hane skal fungere som samlingssted for byens borgere.
Hyggested. Der laves et hyggested på Hyldagergrunden, hvor familier kan mødes og danne fællesskaber.
Liv på bjerget. Siddepladserne på toppen af Høegsbjerg genopbygges og scenen skiftes ud med en permanent overdækket scene.
Plastikkasser i de grønne områder. De placeres rundt omkring og bruges til at sidde på og lege med.
Rundt i Albertslund. En app til smartphonen skal vises vej til gode oplevelser i Albertslund.
Skulptur for fællesskabet. En regnbuefarvet skulptur skal bruges til at klatre på og sidde inden i.

hane ved Bademanden

Efter fremlæggelserne var der spørgsmål til projekterne. Først fik Celine fra Miljø- og Planforvaltningen lejlighed til at stille kritiske spørgsmål, og derefter var det kammeraterne fra elevbyrådet.
Efter en pause, hvor man forberedte mere skarpe spørgsmål til de andres projekter var det tid til afstemning.
Der var to afstemninger. To projekter fik flest stemmer i den første afstemning: Det var Liv på bjerget og Hanen som samlingssted.
Efter flere skarpe spørgsmål fra forvaltningen om bl.a. økonomien i projektet på bjerget var det tid til den endelige afstemning. Han som samlingspunkt vandt.
Eleverne fra Herstedvester skole fik flest stemmer, og derfor er det deres projekt, som i løbet af året skal realiseres. Tankerne fra eleverne er, at hanen skal opføres på græsplænen i nærheden af Blokland. Som det også er i den virkelige politiker-verden, er det oftest kommunens forvaltning, der får det sidste ord. Nu skal man nemlig se, hvordan hanen kan placeres, og hvordan den helt præcis skal udformes.
Det kommer AP tilbage til senere.

Publiceret 15 February 2017 08:29

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV