To generationer elsker motorklubben

Far er frivillig og tidligere bruger, sønnike er tre gange klubmester. For dem begge er AMC blevet en livsstil

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

For lidt over 30 år siden dukkede en meget ung Søren Pedersen op hos det der i dag hedder Albertslund Motorsports Center (AMC).
Kun knap 9 år gammel var han, og han havde hørt om klubben, og kunne godt tænke sig at være med omkring gokartbanen.
Det blev starten på et langt kærlighedsforhold mellem AMC og Søren Pedersen. I dag er han 40 år, og er en af de frivillige der hjælper til i klubben.
“Jeg kunne med det samme mærke, at her er et sted hvor man bare kan komme og være sig selv”, siger Søren Pedersen.
“At det er et sted, hvor der er plads til og tryghed for alle, også dem der måske ikke har det så nemt derhjemme, og har svært ved at falde til andre steder.”

“Får gode, nye venner”

Den unge knægt Søren elskede at komme og skrue på maskinerne, til motocross og gokart, og i det hele taget sammenholdet i klubben.
Kontakten til AMC slap han midlertidigt i nogle år, da han voksede fra stedet, rent aldersmæssigt. Men vendte så pludselig stærkt tilbage, da han var blevet voksen og familiefar.
Så tog han sønnen, Lucas på 6 år, med ned i klubben. Far blev frivillig og en del af venneforeningen omkring AMC, mens Lucas kastede sig over motocross.
Lucas, der i dag er 11 år, er lynhurtigt gået - eller rettere kørt - i fars fodspor. Det er blevet til tre klubmesterskaber for unge Pedersen, der taler lige så begejstret om klubben som sin far:
“Man får nogle gode, nye venner her. Det handler ikke kun om sport, men også om venskaber”, siger han.
Ordene falder, mens vi er bænket i den hyggelige klub på et tidspunkt, hvor der endnu ikke er kommet så mange.

Far bestemmer

Søren Pedersen har i dag en anden rolle, end da han som lille purk var blandt brugerne. I dag er det ham, der er med til at styre tingenes gang i huset.
“Jeg er blandt de frivillige, der er med til at sætte rammer og hjælpe med værkstedet, med maskinerne, og som kører med drengene”, fortæller han.
For Lucas har der lige været en tilvænning i, at far er en del af huset:
“Det er da meget dejligt, han er her. Men det kan også være lidt irriterende indimellem”, griner han.
For farmand er der mange ligheder fra for 30 år siden, men der er også sket store ændringer med klubben.
“Der er kommet flere ting til huset, og de unge har generelt nogle bedre maskiner end vi havde. Desuden fik vi kun varm mad en gang om måneden, i dag er der et lækkert køkken hvor de kan få varm mad hver dag.”
Men stemningen, sammenholdet, hele ideen med klubben, om at samle unge, der har det svært - den er intakt. Det kan begge generationer stå inde for.

Publiceret 14 March 2017 06:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV