Dorte siger farvel til Billedskolen efter 23 år

Dorte Østergaard har haft sin sidste dag som leder af Billedskolen

Af
Jørgen Brieghel

Efter 23 år på Billedskolen i Albertslund – heraf de otte år som leder – har Dorte Østergaard valgt at stoppe. Hun vil fremover koncentrere sig om sit arbejde med kunst og design på sit værksted på Refshaleøen.
Dorte Østergaard fremhæver vigtige højdepunkter fra årene på skolen:
”Vi har ud over de faste hold haft meget fokus på samarbejdet med folkeskolerne. Billedskolen har været så privilegeret at have fået støtte af Statens Kunstfonds Huskunstner-ordning til rigtig mange workshops både med de unge fra udskolingsklasserne og mellemtrinnet. Vi har været meget bevidste om at arbejde med relevante temaer, som f.eks. at være ung i Albertslund. og om hvor vigtigt det er at have gode venskaber, og hvad det vil sige at miste”.
Kenneth Olsson fortsætter som leder på Billeskolen.
Dorte Østergaard har i sine år som leder fået arbejdet Billedskolen op til at være et skattet og anerkendt institution i Albertslund. Og det er sket med et minimalt budget.

Kunstnerkarrieren

Dorte Østergaard har sideløbende med arbejdet som leder af Billedskolen holdt sin kunstnerkarriere ved lige.
Hendes kendetegn er 'designinstallationer'– et cross-over mellem kunst og design. Hendes værker er ikke enkeltstående designobjekter, men rumlige totaloplevelser, hvor flere sanser bringes i spil, og hvor hendes faglige baggrund som tekstildesigner indgår i et kunstnerisk og konceptuelt projekt: Tekstilbaner kombineres med lys, lyd og rum, og møbler inddrages, som en sanselig del af det samlede værk.
Dorte Østergaard har ligeledes øst af sin kreativitet og sin faglighed. Ikke bare som leder af Billedskolen men også som censor og timelærer ved Designskolerne, som medlem af bestyrelsen af Danske Kunsthåndværkere og designere, Biennalekommiteen for Danske kunsthåndværkere og designere, Danish Crafts bestyrelse, hun er optaget i Kraks blå bog. og Dorte sidder pt. i Repræsentantskabet i Statens Kunstfond udpeget af Danske kunsthåndværkere og designere.

Publiceret 19 March 2017 04:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV