Nyt valgforbund:

R, Ø og Å ønsker kursskifte

Det handler ikke om at vi vil have en ny borgmester, men om at flere partier end S og SF får indflydelse, siger Enhedslisten

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Tre partier, der stiller op til kommunalvalget 21. november - Alternativet, De Radikale og Enhedslisten - har allerede nu besluttet at indgå valgforbund.
Det sker for at fremme “et politisk og demokratisk kursskifte i Albertslund kommune”, skriver de tre partier i en fælles pressemeddelelse.
“Albertslund Kommune har i de senere år oplevet et snævert S-SF-flertal i kommunen, der i mange vigtige sager lukker sig om sig selv. Dette flertal bliver mere og mere sammenvævet med forvaltningens ledelse - ofte er det svært at se om initiativer eller forslag kommer fra S-SF eller fra forvaltningen”, lyder det videre.

Flere med i beslutninger

Dermed sadler både Enhedslisten og Radikale om i forhold til kommunalvalget i 2013. Dengang gik Enhedslisten sammen med SF og Kommunisterne, mens Radikale indgik i et borgerligt valgforbund sammen med Venstre og Konservative.
Alternativet er ny i valgkampen, og stiller op for første gang i Albertslund.
Men betegnelsen “demokratisk kursskifte” skal ikke opfattes på den måde, at man ønsker en anden borgmester end Steen Christiansen (Soc.), siger Helge Bo Jensen (Enh.), der er formand for Beskæftigelsesudvalget:
“Det er alt for tidligt at gå ind i den snak, men det er slet ikke det, det handler om. Vi ønsker med valgforbundet her at få så mange som muligt med i beslutningerne, fremfor at S og SF lukker sig om sig selv. Som vi for eksempel så i tilfældet med lukningen af Kærnehuset.”

“Økonomisk pres”

Det har endnu ikke været muligt at træffe Dennis Schmock (Rad.) for en kommentar til, at R er skiftet valgforbund fra V og K i 2013 til Ø og Å i 2017, men i pressemeddelelsen skriver han:
“Albertslund Kommune er sat under et massivt økonomisk pres, som nødvendiggør massive besparelser på driften de kommende år. Vi ønsker en ny bredt funderet politisk ledelse, således man ikke længere sparer millioner på handicappede, ældre og børn - samtidig med at man spenderer millioner på prestigeprojekter. Vi ønsker at bruge vores sparsomme ressourcer på kommunale kerneopgaver.“

“Tosset”

Hos SF er der tydelig overraskelse at spore over valgforbundet:
“Umiddelbart virker det tosset ikke at samle venstrefløjens stemmer“, siger Leif Pedersen.
Han afviser kritikken af S og SF som lukket, og påstanden om, at det kan være svært at se forskel på forvaltningens forslag og S-SF-forslag:
“De forslag der kommer fra SF, dem står vi inde for”, siger Leif Pedersen.
Kenni Fink fra Alternativet udtaler i pressemeddelelsen:
“Alternativet ønsker en ny politisk kultur samt at genskabe samtalen blandt partierne og med borgerne. Vi ser denne konstellation som naturlig, med vores fokus på en progressiv politik baseret på både den sociale, økonomiske og miljømæssige bundlinje.”

null

Publiceret 20 March 2017 10:06

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV