Chef:

Vores medarbejder er sigtet for overgreb der er sket uden for Albertslund

Direktøren for Børn, Sundhed og Velfærd bekræfter sigtelsen mod en ansat i en børnehave i Albertslund

Af
Jørgen Brieghel

I Albertslund kommune bekræfter direktør for Børn, sundhed & velfærd, Kristina Koch Sloth, at en medarbejder i en af kommunens børneinstitutioner er fængslet og fritaget for tjeneste.
”Det er rigtigt, at der er en medarbejder der er blevet anholdt og varetægtsfængslet i fire uger for overgreb på børn. Retsmødet er sket under dobbelt lukkede døre, hvorfor der er navneforbud. Anholdelsen er sket på baggrund af hændelser, der har fundet sted i vedkommendes fritid, uden for Albertslund Kommune”.
“Det er på alle måder frygteligt og ulykkeligt. Personen har også arbejdet med børn i Albertslund Kommune. Derfor er vi selvfølgelig også bekymret for, at der kan være sket overgreb i institutionen og har derfor holdt møde med personale og forældre – og vores fokus er på at hjælpe børn og forældre mest muligt. Det er det vi bruger alle vores kræfter på. Politiet er i fuld gang med efterforskningen, og den støtter vi fuldt op om. Det er barskt, det her. Derfor tilbyder vi selvfølgelig også børn, forældre og personale psykologbistand,” siger Kristina Koch Sloth.

Det gør kommunen

Meldingen fra Albertslund Kommune er, at sagen tages meget alvorligt. En række tiltag er sat i gang:
- Personalemøde med ansatte d. 20. marts kl. 17. Politiet og forvaltningen orienterede om sagen.
- Forældremøde på Rådhuset d. 20. marts kl. 19. Politiet og forvaltningen orienterede om sagen.
- Efter møderne blev en opfølgende mail sendt til forældrene. Her indgik også materialet ”Når mistanke bliver til en sag” fra Red Barnet.
- Der er indsat alt tilgængeligt personale i børnehuset i den kommende tid, så der er plads til dialog. Både med forældre og personalet imellem.
- Der er også mulighed for psykologbistand i personalestuen i institutionen tirsdag d. 21. marts og fredag d. 24. marts fra kl. 15-17 for forældre.
- Personalet tilbydes supervision i frokostpausen af en af kommunens psykologer resten af ugen.
- Personalet har mulighed for at få psykologbistand hos Falck Healthcare. Det er også planen, at en psykolog fra Falck Healthcare skal være tilstede til personalemøde i institutionen torsdag den 23. marts.
- Hotline. Der er tilbud om psykologbistand til institutionens forældre og børn.
- Nyt møde. Kommunen forventer at indkalde alle forældre til børn i institutionen til et opfølgende møde om sagen senest i næste uge. Det vil ske i tæt kontakt med politiet. På dette møde vil forvaltningen orientere om sagen og svare på spørgsmål. Kommunen indkalder til dette møde hurtigst muligt.
(kilde: Albertslund Kommune)

Publiceret 21 March 2017 00:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV