Sigtet for overgreb mod børn:

46-årig er ansat i børnehave i Albertslund

Forældre og personale i institutionen blev mandag orienteret af politi, kommune og psykologer

Af
Jørgen Brieghel

Mandag blev personale og forældre orienteret af politiet og af ansatte fra Albertslund Kommune om, at en af institutionens ansatte, en 46-årig mand, ikke mødte på arbejde. Den 46-årige var fredag ved retten i Helsingør blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for at have forgrebet sig på flere børn under 12 år i Nordsjælland. Det er angiveligt sket i en spejderhytte i Nordsjælland.
Sagen kører for dobbelt lukkede døre, så sigtelsen er ikke tilgængelig.

Forældre og personalet bleg orienteret

Albertslund kommune informerede personalet i institutionen mandag eftermiddag og besluttede sig for at indkalde forældrene til et møde mandagaften i kommunalbestyrelsessalen på rådhuset. Det var med meget kort varsel, men fremmødet var stort, erfarer Albertslund Posten.
De forældre, som ikke havde mulighed for at deltage, blev orienteret via emails for at holde dem ajour med situationen.
Umiddelbart ved man ikke, om der er sket overgreb mod børn  i Albertslund. Men politiet er nu i gang med efterforskningen. Det betyder også, at man kan tænke sig videointerviews med børnene skal finde sted.

Rystede forældre

Det rystede naturligvis forældrene, og mange begyndte at fundere over, om tilfældige udsagn fra børnene, som er blevet sagt tidligere, måske alligevel har skullet tillægges værdi.
Pludselig får fantasien frit spil, og man begynder som forældre at forestille sig alle de ting, der kan være sket med ens barn.
Ifølge Albertslund Kommune har forældrene umiddelbart tillid til den procedure, der nu finder sted. Det blev meldt ud, at sagen håndteres med åbenhed og med al den psykologbistand, der kan tilbydes.
Men forældrene var frustrerede over, at sagen kører for dobbelt lukkede døre. Det gør det meget vanskeligt at tale om sagen.
Den 46-årige mand, som er sigtet i sagen, er fritaget for arbejde.

Sætter betydelig ressourcer ind

“Der er sat betydelige efterforskningsressourcer ind på afdække denne alvorlige sag. Men på grund af de dobbeltlukkede døre, har vi ikke mulighed for at gå i detaljer om efterforskningen. Vi kan dog oplyse at vi er i et meget tæt samarbejde med de kommunale myndigheder samt Børnehus Hovedstaden og deres psykologer i denne sag”, siger politiinspektør Svend Foldager fra Københavns Vestegns Politi.

null

Publiceret 21 March 2017 00:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV