Kommunen om overgrebs-sag:

Vi har fuldt fokus på at hjælpe børn, familier og personale

Psykologhjælp er tilbudt, og mere personale er tilført daginstitutionen

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Et større beredskab er sat i gang i Albertslund Kommune, efter det er kommet frem, at politiet har bestyrket mistanke om at en 46-årig, mandlig pædagog i en af kommunens daginstitutioner står bag 24 overgreb på børn.
Som tidligere omtalt på albertslundposten.dk i dag er den sag, som startede med, at en 46-årig mand den 17. marts blev varetægtsfængslet i fire uger på baggrund af en hændelse i en spejderhytte i Nordsjælland, nu udviklet sig.
Efterforskningen peger nu på, at der er begrundet mistanke om, at den pågældende også har forbrudt sig mod flere børn i den tid han har været ansat i en institution i Albertslund Kommune.
Derfor har kommunen nu fuldt fokus på at hjælpe børn, forældre og personale:
”Derfor afholdt vi sammen med politiet et nyt møde med forældrene i går aftes”, siger Kristina Koch Sloth, der er direktør for Børn, sundhed & velfærd i Albertslund Kommune.
“Det er så menneskeligt svært det her, ikke mindst for forældrene, og det skal selvfølgelig undersøges til bunds. Men lige nu har vi fuldt fokus på at hjælpe børnene, familierne og personalet i den her svære situation, bl.a. med psykologhjælp.”
Kristina Koch Sloth forklarer, at personale og forældre er blevet tilbudt psykologhjælp lige siden de den 20. marts blev underrettet om, at en 46-årig mand er varetægtsfængslet og at der er mistanke om, at han har udsat børn i institutionen for overgreb.
Desuden er der nu også sat ekstra personale ind i institutionen.
“Det sker for at støtte ekstra op om at sikre en så almindelig hverdag som muligt for børnene i den her svære og sårbare situation”, siger Kristina Koch Sloth.
Politiet har på nuværende tidspunkt identificeret 24 børn, som kan have været udsat for seksuelt misbrug. De fordeler sig mellem daginstitutionen i Albertslund og en spejerklub i Brøndby.
Der er både tale om tidligere og nuværende børn i institutionen, og i de fleste af tilfældene har der angiveligt været tale om blufærdighedskrænkelser eller det der kaldes anden kønslig omgang end samleje.

Publiceret 30 March 2017 15:53

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV