Så er sumpbåden færdig. Flemming Dahl, Modelværkstedets initiativtager, omgivet af fra v. Patrick og Alberte.

Så er sumpbåden færdig. Flemming Dahl, Modelværkstedets initiativtager, omgivet af fra v. Patrick og Alberte.

Solidt håndværk:

Skoleelever har bygget deres egen sumpbåd

Et års arbejde er slut på Modelværkstedet

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Efter mange timers arbejde i Modelværkstedet kunne elever fra Herstedlund Skole gå fra Kanalens Kvarter med deres egne sejlklare sumpbåde i hånden.
Eleverne har det sidste års tid arbejdet sammen med et hold af frivillige håndværkere og teknikere på at bygge hver deres fjernstyrede båd helt fra bunden.
Det har krævet koncentration, problemløsning og brug af maskiner. Der er blevet skåret, slebet, samlet, loddet, malet og meget andet.
”Vi har udviklet båden i løbet af året”, fortæller Flemming Dahl, der er finmekaniker og Modelværkstedets initiativtager.
”Den båd, vi byggede sidste år, kunne ikke sejle på kanalen i Albertslund, fordi planter og andet satte sig i propellen. Derfor blev det en sumpbåd fra Florida, der blev dette års opgave”.

Et alternativt læringsrum

Modelværkstedet er et samarbejde mellem Herstedlund Skole, Albertslund Boligsociale Center og aktive medborgere. Værkstedet er støttet af TrygFonden og eksperimenterer med, hvordan folkeskolen og civilsamfundet sammen kan fremme unges lyst og evner til at arbejde med tekniske fag.
Modelværkstedet ligger i boligområdet Kanalens Kvarter og tilbyder eleverne et alternativt læringsrum og en slags mesterlære.
Engagementet i Modelværkstedet er stort, såvel hos skolens ledelse, hos eleverne og hos de frivillige. De fem frivillige undervisere, der har forskellige tekniske baggrunde, gør nu klar til seks nye elever fra Herstedlund Skole.

Publiceret 04 April 2017 07:00