Susanne Storm Lind bød sammen med Ole Damsgaard velkommen til årets børnedyrskue.

Susanne Storm Lind bød sammen med Ole Damsgaard velkommen til årets børnedyrskue.

Se billederne:

Børnedyrskuet blev forvandlet til familiedag

Toftegårdens 4H Klub lokkede med masser af aktiviteter søndag

Af
Jørgen Brieghel

Dyr Selvom omkring 20 børn var tilmeldt skuet med deres kæledyr – hunde, kaniner og marsvin – så var der mere stemning af en familiedag end et traditionelt børnedyrskue.
Toftegårdens 4H klub stod for børnedyrskuet søndag, og allerede inden der var officiel åbning, myldrede det med familier med børn. Der var også masser at kigge på. Heste, kalve, grise, høns, kaniner, geder for blot at nævne nogle af gårdens faste indbyggere.
Men så havde børnene taget deres smukke kæledyr med. Bure med kaniner, hunde i snor. De blev vist frem og bedømt.
Man kunne også klappe en hest, få en ridetur, prøve at male korn til mel eller få ansigtet malet.
Men bedst af alt var det at gå og nyde de mange dyr og få lov at sidde og nusse dem.
Kommunalbestyrelsesmedlem Susanne Storm Lind åbnede officielt dagen. Hun var meget positivt overrasket over, hvor mange familier, som havde lagt dagen forbi Toftegården. Hun havde da også selv taget lidt af familien med og er en trofast gæst her til daglig:
”Jeg har fuldt Toftegården og 4H klubben i rigtig mange år, - og som farmor besøger jeg dyregården jævnligt med mine børnebørn”, fortalte hun foran alle de besøgende. Og så præsenteret hun arrangementet, der holdes af Ejby-Glostrup 4H – Viby 4H – sammen med vores egen Toftegårdens 4H klub.
Susanne Storm Lind fortalte lidt om 4H som holder dyrskuet:
”4H er en børne- og ungdomsorganisation, som gennem praktiske opgaver giver medlemmerne viden og færdigheder inden for dyr, haver, natur og madlavning. 4H-arbejdet bygger på det frivillige foreningsliv, hvor kammeratskab er meget højt prioriteret. De 4 H"er står for Hånd, Hoved, Hjerte og Helbred. Og to af beviserne på, at vi her i Albertslund Kommune sætter stor pris på det arbejde der bliver gjort er, at 4H Klubben Toftegården blev Årets Forening i 2001 og at formanden Susanne Petersen blev valgt til Årets Ildsjæl sidste år – super flot”, sagde hun.
Efter at lederen af Toftegården, Ole Damsgaard, havde givet en række praktiske oplysning, kunne dagens aktiviteter begynde.

Hestene klappes, og senere var der ridetur.

Hestene klappes, og senere var der ridetur.

Det kræver koncentration at male korn til mel.

Det kræver koncentration at male korn til mel.

Hunde vises frem.

Hunde vises frem.

Publiceret 24 April 2017 08:00

SENESTE TV