Efter 33 år:

Allersidste dans fra Havdrup

Havdrup Dans i Albertslund Centrum lukker danseskolen 1. juli. Danseinstruktør Michelle Flk Knudsen fører skolen videre i eget navn

Af
Jørgen Brieghel

”Det er med stor sørgmodighed, at vi må meddele vore undervisere, vore børnedansere og deres forældre samt vore voksendansere, at Havdrup Dans ikke ser sig i stand til fortsætte i næste sæson”. Det skriver Gry, Sascha, Dorthe og Tommy Havdrup i et opslag på deres Facebookside. Forklaringen er, at den bygning på Stationstorvet, hvor danseskolen ligger, skal rives ned for at give plads til byggeri af en helt ny bygning i centret med ældreegnede boliger, plejeboliger, butikker og erhvervslejemål. Havdrup skriver i opslaget, at man har holdt møder med Citycon, der ejer Albertslund Centrum. Man er blevet tilbudt andre lokaler, men de er ikke egnede til danseskolens aktiviteter.

Kommunen inde i billedet

Albertslund kommune har også været blandet ind i sagen og foreslået lejemål, som ligger væk fra Centrum. ”Kommunen vil gerne forsøge at finde gode lokaler til os og samtidig konvertere os til en danseforening, så vi kunne blive fri for at tænke på centerhusleje. Et enkelt lokale i udkanten af Albertslund var i spil. Men vi er bekymrede for, at danseskolen vil miste rigtig mange elever ved at blive placeret langt fra centeret og Stationen. Mange af vore elever kommer fra de omkringliggende kommuner, og vil have svært ved at komme til et mere afsides sted i Albertslund”, skriver Havdrup. ”Og hvordan ville kollegerne ikke se på en Tommy Havdrup, der konverterede sin danseskole til en danseforening, efter at han i 24 år har kæmpet for at danseskolerne skulle få samme vilkår, som danseforeningerne får fra Folkeoplysningsloven og derved slippe for en hård konkurrenceforvridning?”

Michelle Falk Knudsen vil videreføre danseskolen i eget navn. Privatfoto

Michelle Falk Knudsen vil videreføre danseskolen i eget navn. Privatfoto

Lukker 1. juli

Fra februar 2018 står familien Havdrup derfor uden lokaler til deres danseskole. ”Vores dansesæson løber som bekendt fra 1. september til slutningen af juni, når skolernes sommerferie begynder. Næsten alle danmarksmesterskaber i de danseformer som tilbydes hos Havdrup Dans afvikles i juni måned, og vi kan naturligvis ikke udforme et program for næste dansesæson, når vi fra februar 2018 står uden lokale”, skriver Havdrup. ”Vi ser os derfor nødsaget til at tage konsekvensen af, at vi ikke kan udgive et nyt program for sæsonen 2017-18, og må erkende, at Havdrup Dans nu må lukke per 1. juli 2017 efter 33 skønne danse-år. Det er os samtidig en glæde at kunne meddele, at Michelle Falk Knudsen overtager danseskolen samme dato”. Ikke kræfter til at køre videre “Dorthe og jeg føler ikke, vi har kræfter til at køre danseskolen videre i nye lokaler”, siger Tommy Havdrup til Albertslund Posten. “Michelle vil muligvis blive i vore lokaler frem til februar, så hun har tid til at finde noget nyt. Jeg har aftalt et møde mellem hende og Citycon for at tale om prisen for at blive i vore lokaler frem til februar, men hun mener ligesom vi, at huslejen er alt for stor for en stakkels danseskole. Men hun er allerede i gang med at se på mulighederne i industribygninger i Albertslund nord for centeret Hun kan få 2½ gang flere kvadratmeter for væsentlig mindre pris i en industribygning 900 meter nord for centeret”, lyder det fra Tommy Hadrup.

Publiceret 15 May 2017 08:27

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV