Entrepenørfirma og skole i samarbejde

I kan godt gøre karriere uden at gå i gymnasiet, lød det fra firmaet

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Entreprenørvirksomheden CG Jensen har som led i et nyt projekt “adopteret” 7.b. fra Egelundskolen – en adoption, der betyder startskuddet til et toårigt samarbejde mellem firmaet og Albertslund Kommune.
Ambitionen er at vise eleverne, at man sagtens kan få et spændende arbejdsliv uden at gå den boglige vej.
”Velkommen til. Vi har adopteret jer – ja det vidste I nok ikke”, sagde divisionschef for betonafdelingen i CG Jensen, Bendy Zimmerman Pedersen, med et glimt i øjet, da eleverne forleden besøgte entreprenørvirksomheden med hovedsæde i Fabriksparken.
En melding de unge elever dog tog nogenlunde roligt. Måske fordi de kunne tage for sig af småkager og te – og samtidig læne sig tilbage og lytte til seks forskellige CG Jensen medarbejderes personlige vej til netop deres spændende job.

Fra gartner til chef

Projektchef i CG Jensens gartnerafdeling, Jackie Glimø, kunne fortælle, hvordan hans 15-årige erfaring som gartner siden hen har ført til et lederjob.
Imens receptionisten Malene C. H. Petersen kunne fortælle, at hendes vigtigste opgaver blandt andet er at være CG Jensens positive ansigt udadtil – og ikke mindst sørge for, at de godt 500 ansatte har det godt.
”Jeg føler, at jeg har verdens bedste job – og jeg håber, jeg skal blive gammel her i CG Jensen”, sagde den kun 40-årige receptionist.
Hendes kollega Johnny Villadsen er formand for det sjak, der er ved at opføre bolig- og erhvervskomplekset ”Himmelbyen” i Ørestad syd for Fields. Han kunne fortælle om, hvordan sammenholdet på en byggeplads gør det ekstra spændende at gå på arbejde.
”Mange af os har arbejdet sammen gennem de seneste 10-15 år. Vi går den ekstra mil for hinanden”, fortalte han og opfordrede samtidig de unge skoleelever til at gøre sig umage her i den sidste skoletid:
”Da jeg var ung, var jeg skoletræt. Dengang i 60'erne var der masser af ufaglærte jobs for en ung mand som mig, men tiden har ændret sig, og i dag skal du have papir på alting. Kommer du til mig i dag, så kigger jeg på din karakterbog.”

Matematik på byggepladsen

Det er tanken, at det to årige samarbejde mellem Egelundsskolen og CG Jensen skal give eleverne et bedre indblik i de forskellige jobmuligheder, man kan opnå i det private erhvervsliv. Ligesom samarbejdet skal hjælpe til at rykke en del af den praktiske virkelighed ind på skoleskemaet.
I faget matematik er det eksempelvis ambitionen, at undervisningen skal tage udgangspunkt i konkrete eksempler fra byggepladsen ”Himmelbyen”– lige som eleverne efterfølgende skal besøge byggepladsen og foretage konkrete, fysiske målinger for at få en større, praktisk forståelse.
De seks CG Jensen ansatte vil over de næste to år agere som ambassadører for eleverne – og ved det første besøg fik eleverne mulighed for at interviewe den enkelte ambassadør.
”Tjener man godt”, ville Cecilie, Sebastian, Helena og Cehra vide, da lidt senere sad over Johnny Villadsen.
”Man tjener generelt godt i byggebranchen. Er du god på hænderne og arbejder du på akkord, kan du tjene omkring 220 kroner i timer i København”, fortalte formanden.
”Det er meget sjovt at høre om”, fortalte de fire elever, efter at de blandt andet havde spurgt ind til, hvad der havde været Johnny Villadsens største oplevelse i hans arbejdsliv samt hvorfor, det var nødvendigt at have en leder på byggepladsen.
CG Jensen og 7. B. skal efter planen mødes igen efter sommerferien.

Publiceret 18 May 2017 07:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV