DF:

Vi vil stadig stemme for det vi har lovet

Men vi betragter os ikke som en del af bdugetaftalen, siger Danni Olsen ovenpå turbulensen om flytterokaden

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Hvad betyder det reelt, når et parti melder ud, at man ikke længere regner sig som en del af det budgetforlig man har været med til at indgå?
Det spørgsmål er aktuelt, efter Dansk Folkeparti i sidste uge rettede voldsom kritik af S, SF og R - med beskyldninger om at tage ufinansierede penge af kassen, til brug for en flytterokade for flere afdelinger.
AP har spurgt Danni Olsen (DF), hvordan vælgerne helt konkret skal forstå partiets melding om ikke at være med længere. Han svarer:
“Fremadrettet vil vi stemme for, hvor vi har lovet det. Men vi betragter os ikke som en del af aftalen, fordi S, SF og R med deres stemmer har brudt forliget. Så i virkeligheden er det jo en dårlig situation, da vi bærer alle aftaler igennem, men samtidigt lader de andre køre eget løb. Jeg vurderer bare at det er umuligt at lave aftaler, hvis de øvrige parters underskrift intet er værd, og så er vi jo lige vidt.”
Danni Olsen understreger, at sagen om gymnasiet og flytterokaden ikke er en del af budgetaftalen:
“Derfor har vi fra start frembragt kritik af flere af konditionerne omkring sagen, da vi jo regnede med vi i kredsen skulle finde penge til dette nye punkt. Som vi i øvrigt var villige til. Det jeg siger er, at når S, SF og R stemmer det igennem uden vi på forhånd at lave en aftale om hvordan det skal finansieres er det et brud på budgettet. Da vi sammen S, SF, R, C og O jo sammen har aftalt hvordan økonomien skal se ud i år.”
Som tidligere omtalt her på albertslundposten.dk har både Steen Christiansen (Soc.), Leif Pedersen (SF) og Morten Bjørn (Rad.) afvist kritikken fra DF.
Leif Pedersen har betegnet udmeldingen om at forlade forliget som “valgkamps-agtig”, og mener det er DF, der dermed bryder forliget.

null

Publiceret 13 June 2017 06:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV