Se video og billeder:

Danmarks største cykelløb sendt af sted fra Albertslund

Starten til PostNord Danmark Rundt gik officielt i Smedeland i Albertslund

Af
Jørgen Brieghel

Kaffepausen i Fabriksparken blev af flere benyttet til at få et kig til Danmarks største cykelløb. Tirsdag over middag blev årets PostNord Danmark Rundt officielt startet fra Smedeland i Albertslund.
Feltet var forinden trillet fra Frederiksberg ad Roskildevej og gennem Glostrup, inden de nåede herud. Foran feltet kørte karavanen, som rundhåndet delte ud af karameller, solbriller og andre spændende ting til de mange, der havde taget opstilling langs ruten.
Feltet holdt en kort tissepause, inden starten fra Smedeland. Så gik det ellers løs. Ad Fabriksparken, Vestskovvej, Snubbekorsvej og ud af vores område – til Sengeløse, Roskilde og Holbæk for til sidst at slutte dagen i Kalundborg. Efter ankomsten til Kalundborg blev der kørt tre omgange på en rimelig teknisk rute, der også indeholder DM-stigningen fra 1974, Møllebakken. Opløb på Vestre Havneplads.
Vejret var lige som vi kender det. Varmt og solrigt da starten gik. Men sekunder senere væltede regnen ned. Ikke sjov at cykle til Kalundborg de 176,6 km – fuldstændig gennemblødt.
Det er 27. udgave af PostNord Danmark Rundt og der er rent faktisk en albertslunder med i løbet – nemlig det 19-årige talent Andreas Krohn, som kører for Riwal Platform.

Krohn i Bakketrøjen

Undervejs på dagens etape blev løbet neutraliseret, efter at en udbrydergruppe med små 90 kilometer til mål kørte forkert. Matthias Bregnhøj og Andreas Kron overså et venstresving, hvorfor de cyklede lige ud.
Løbsdirektør Jesper Worre og løbets UCI chefkommissær tog derfor beslutningen om at neutralisere løbet.
En beklagelig og uheldig situation, som løbsorganisationen tager ansvaret for.
Men dagen sluttede alligevel flot for Andreas Krohn, der formåede at sikre sig Bakketrøjen. Krohn kom i mål i tiden 4:15:20.
Team Giant-Castellis Casper Pedersen blev etapevinder i Kalundborg. U23-europamesteren Pedersen kørte solo på de sidste kilometer og kom hjem i tiden 4:07:37.

Publiceret 12 September 2017 14:35

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV