KV 17-serie:

Konservative vil have bedre erhvervspolitik, bedre politisk lederskab og arbejdsro til skolerne

Kommunen styres for meget af forvaltningen, frem for politikerne, lyder det fra partiet op til valget

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Både erhvervslivet, skolerne og forvaltningen ville kunne mærke en tydelig forskel, hvis Det Konservative Folkeparti havde et flertal bag sig i Albertslund.
Sådan lyder meldingen fra partiet, der dog skal bruge en markant fremgang til næste valg for at komme i den nævnte ønske-situation.
De konservative fik et skidt valgresultat i 2013, da de gik fra to mandater til ét, og den daværende spidskandidat og gruppeformand, Pia Brandt Halling, ikke blev genvalgt. Derimod kom Lars Gravgaard Hansen ind.
Han er nu partiets spidskandidat, og sammen med med-kandidat Henrik Hertz er han mødt op på AP for at give bud på hvad der skal give partiet fremgang den 21. november.

Erhvervspolitik

“Vi har brug for at sætte handling bag de fine ord”, siger Lars Gravgaard Hansen.
“Tilbage i 2013 vedtog kommunen sin første erhvervs-strategi. Den var fyldt med målsætninger om, at vi skulle være blandt de 10 bedste kommuner i landet i forhold til erhvervs-venlighed. Den seneste måling viser, at vi er nummer 92 ud af 98 kommuner. Nabokommuner som Ballerup og Høje-Taastrup er forlængst løbet fra os.”
Han mener, at der skal meget mere fokus på og accept af erhvervslivets rolle:
“Vi taler tit om den offentlige sektor, når vi taler om velfærd. Men det handler jo i høj grad om at få gang i en vækst i erhvervslivet, der muliggør, at vi har råd til mere velfærd.”
Henrik Hertz supplerer med forslag til konkrete værktøjer: “Vi bør overveje at få sænket selskabsskatten, og så tror jeg vi bør ansætte virksomhedskonsulenter i kommunen, som besøger firmaerne og spørger ind til, hvad man efterspørger netop her.”
Han mener også, det handler om at være bedre til at motivere de ledige.
“Nogle har kompetencegivende uddannelser, og de skal have et puf i den rigtige retning. Nogle mangler måske kompetencerne, dem skal vi hjælpe til at få de kompetencer”, siger Henrik Hertz, der selv arbejder som jobkonsulent i Holbæk Kommune.
Han ser frem til, at NEXT åbner en ny uddannelses-institution på Kongsholm, når gymnasiet og 10. klasse flytter sammen her:
“Det vil være et bedre sted for erhvervslivet. For NEXT har jo den brede vifte, de driver også erhvervsuddannelserne, og kan hjælpe de unge ved at screence hvert enkelt, om man nu passer bedst til det boglige eller det praktiske.”

Politisk lederskab

Det er kommunalbestyrelsen, der er det øverste, besluttende organ i kommunen.
Hvad der kan lyde som en banal konstatering, er i stedet noget, politikerne skal til at minde sig selv om noget oftere.
Det mener Lars Gravgaard Hansen, der mener man har ladet forvaltningen styre for meget i Albertslund.
“Jeg har stor ros til de mange dygtige folk i vores forvaltning, der gør et kæmpe stykke arbejde. Det handler overhovedet ikke om, at jeg er imod forvaltningen. Problemet er, at der er opstået en kultur, hvor politikerne hvert år spørger forvaltningen, hvor man synes der skal spares. I stedet for at vi selv tager lederskabet på beslutningerne.”
Den konservative spidskandidat mener, at politikerne i forbindelse med processen omkring budgettet skal melde klart ud til forvaltningen, hvad man ønsker og ikke ønsker at spare på:
“Vi skal sætte rammerne og få styr på den daglige drift.”
Henrik Hertz supplerer med, at budget-processen skal foregå i en tæt dialog mellem politikere og forvaltning:
“Der skal strammere tøjler til fra politikernes side, men dialogen med forvaltningen skal være konstruktiv. Der sidder mange rundt omkring med masser af gode ideer. Godt politisk lederskab er også at kunne motivere alle ansatte.”

Giv skolerne arbejdsro

Skolerne har fået udstukket rigtigt mange krav fra kommunens side. Nu er det vigtigt at give dem arbejdsro, mener Lars Gravgaard Hansen.
“Vi har vedtaget en skolestrategi, “Skole for alle”, og det er vigtigt nu at have fokus på at få den ordentligt implementeret. Vi har proppet alt for meget ned i halsen på skolerne, og nu handler det om at de får ro til at få det gennemført.”
I den konservative bog med mærkesager står også, at forældrene skal tage større ansvar på sig:
“Det er en vildfarelse der har bredt sig, at det er samfundets børn. Vi kan proppe en milliard ind i skolerne - hvis ikke vi har alle med, er det spild af penge”, siger Lars Gravgaard Hansen.
Derfor skal der stilles større krav til forældrene, om at børnene kan sidde stille, passe skolen og have den rette indstilling og disciplin.
“Hvorfor er en privatskole et bedre valg for så mange? I en privatskole kan man smide elever ud, hvis de ikke gør hvad der bliver sagt. Det kan man ikke i folkeskolen - der er man forpligtet til at finde en anden skole.”

Publiceret 03 October 2017 05:00

SENESTE TV