Tag ud at stemme, lyder opfordringen fra Camille Graugaard Hansen, førstegangsvælger.

Tag ud at stemme, lyder opfordringen fra Camille Graugaard Hansen, førstegangsvælger.

Tre dage til valget:

Opråb fra en førstegangs-vælger

Personligt synes jeg det er vigtigt for mig at stemme, skriver Camille

Af
Af Camille Graugaard Hansen

juniorjournalist i Albertslund Boligsociale Center:

Den 21. november byder kommunerne rundt omkring i hele landet, til kommunalvalg. For mange er dagen vigtig, fordi det giver mulighed for at være med til at bestemme, hvad der fremadrettet skal ske på lokalt plan.
Og igen, for mange - specielt unge, fylder valg og tanker om samme ikke ret meget, eller noget overhovedet.
Men det er nu alligevel et stort privilegium vi her i Danmark har. Der findes mange mennesker rundt omkring i verden, som lever i undertrykkelse uden nogen form for demokrati og mulighed for at være med i hvad der skal ske, og ikke ske.
Du behøver ikke nødvendigvis at bruge flere timer på, at sætte dig ind i normer og ideologier, men jeg vil dog anbefale dig, at tjekke op på hvilket parti der kan varetage dine interesser bedst. Det er er ideelt hvis du gerne vil være tryg ved at sætte dit kryds det rigtige sted.
Jeg er selv førstegangsvælger og skal derfor stemme for første gang, den 21. november. Derfor har det været vigtigt for mig at koncentrere mig om partierne og finde ud af, om jeg hælder mest til det ene eller det andet.
Op til valget har jeg deltaget i forskellige arrangementer for at blive klogere. Blandt andet var jeg med, da budgetaftalerne ved kommunalbestyrelsesmødet var i gang d. 10 oktober og igen da TV2 Lorry besøgte Albertslund Bibliotek og sendte direkte valgdebat hvor stort set alle partier var repræsenteret.
NEXT Albertslund gymnasiet har haft en masse foredrag, hvor byens kommunalpolitikere og kandidater, har været ude og snakke for at gøre de unge mere bevidste og udbringe budskabet om, hvor vigtigt det er at stemme. For det er nemlig vigtigt at stemme, og støtte op om det lokale fællesskab, sin by og de beslutninger der skal tages på borgernes og dine vegne. Det kan være at du er utilfreds med det antal timer som dine børn, børnebørn eller du selv skal bruge på skolen, eller det kan være, at din mormor brokker sig over for dårlig mad, eller for få bade på plejehjemmet. Måske er det hullerne i vejen eller det manglende vedligehold af de unges fristeder i byen?
Måske ønsker du, at der bliver sat mere fokus på gymnasierne - måske ønsker du bare at tingene skal forblive som de er? Lige meget hvad du mener og føler, er det super vigtigt at give sin mening til kende. Og lad os blive enige om én ting - Det tager ganske kort tid, at sætte dit kryds og lægge din stemme i en stemmeurne.
Hvis du er ældre eller gangbesværet, så kører Albertslund Boligsociale Center og Cykling Uden Alder et tilbud lige nu, hvor frivillige kører rundt på el-cykler, med plads til 2 gangbesværede pr. cykel, som henter og kører dig til valgstedet, blot ved aftale på forhånd. Det kan du booke en tid til, på e-mail til Mai på; mgp@bo-vest.dk eller på telefon på 60 35 46 30.
Personligt synes jeg det er vigtigt for mig, at stemme. Ét, fordi at jeg er heldig at have muligheden for at stemme. To, fordi at det er første gang, jeg kan og tre, fordi hver en stemme, tæller.
Det ligger mig helt naturligt at deltage i valget og stemme, da jeg altid har interesseret mig for politik og samfund, både på grund af min families engagement og min egen naturlige interesse. Vi snakker meget om hvad der sker, både nationalt- og internationalt i mit hjem. Derudover stillede min mor op til kommunalvalg i 2013 og hun stiller op igen til dette kommunalvalg og det er for mig en spændene proces at følge tæt på.
Husk, at stemme den 21. november 2017. Vi ses!

Publiceret 18 November 2017 05:00