Bæredygtig bedemand i egne lokaler

Biltzings Begravelser er ny bedemandsforretning i lokalområdet

Af
Jørgen Brieghel

Efter at have haft kontor i privatboligen i hjemmet i Taastrup har Biltzings begravelser åbnet butik på Kirkebjerg Torv – tæt ved kommunegrænsen til Albertslund.
Indehaver er Merete Biltzing, der er certificeret bedemand og har en fortid som sygeplejerske, leder af en social varmestue og igangsætter af socialt arbejde i Taastrup.
Desuden har hun været engageret i menighedsarbejde og været aktiv i KFUK spejderne.
”Vi har dækket Vestegnen fra min private bolig i Taastrup. Men nu har vi købt os ind i butikslokalerne her på det hyggelige lille torv. På den måde er der en fysisk bedemandsforretning, og det har mange haft glæde af”, fortæller Merete Biltzing.
Ansatte i bedemandsforretningen er desuden Jane Noesgaard og Søren Andersen.
Mennesker med forskellig faglig baggrund og med det til fælles, at de havde lyst til at være en del af bedemandsbranchen.
”Jeg havde en begravelse i Taastrup, og her mødte jeg Jane, der var kirketjener”, siger Merete Biltzing.
”Den måde hun servicerede folk på var ganske enkelt enestående, så jeg spurgte hende, om hun ikke havde lyst til at være med hos Biltzings Begravelser. Sådan blev det.
Søren Andersen har tidligere været slagtermester med egen forretning, men udsigten til at fortsætte i den hårde branche i mange år frem i tiden, fik også ham til at ønske en ny jobkarriere.
”Søren søgte en praktikplads her, og det førte til fast ansættelse”, siger Merete Biltzing. ”Vores forskellige baggrunde gør os egnede til at tage hånd om alle former for begravelser og bisættelser. Vi er gode til at improvisere, og det kan nogle gange være en fordel, hvis vi er hos mennesker, der ikke har mulighed for at bruge mange penge på en begravelse og købe ”hele pakken” – sådan som det ellers er almindeligt hos bedemandsforretninger”.
”Og så er vi vant til at servicere folk og have masser af menneskelig kontakt. Tillid er vigtigt i vores branche”.
”Vi er ikke en discountbutik, men vi vil gerne have en fornuftig prispolitik. Om det er direktøren eller manden på bænken – så har de begge krav på at komme afsted herfra på den bedste måde”, siger Jane Noesgaard.
Og så er Biltzings Begravelser i øvrigt en bæredygtig bedemandsforretning.
Man kører Lexus hybrid rustvogn, der oplades med solceller, kildesorterer alt affald, har miljøvenlige urner og er med i en ordning, hvor træer genplantes, når de er brugt til træ til kister.
”Vi har holdning og handling bag!”, fastslår Merete Biltzing.

Publiceret 03 December 2017 04:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV