Kirke og center går sammen om julehjælp

Herstedvester Kirkes nye menighedspleje tilbyder julehjælp til trængte familier i Albertslund

Af
Jørgen Brieghel

”Vi ved, at flere i Albertslund søger julehjælp, end der er hjælp til. Hvert år har vi i Herstedvester Kirke tilbudt julehjælp. Det kan man som kirke kun gøre for de midler, der samles ind i kirken. Det er ikke de store penge. Men man kan også etablere en Menighedspleje, som kan skaffe penge til forskellige sociale formål – som f.eks. julehjælp. Vi er ved at etablere en menighedspleje, og derfor kan vi nu starte blødt op med at tilbyde julehjælp. Det bliver i form af gavekort til brug i Albertslund Centrum”, fortæller Lena Hylager Larsen, formand for Menighedsrådet i Herstedvester Kirke.
Initiativet har samtidig udmøntet sig i et samarbejde med Centerforeningen i Albertslund Centrum.
”Jeg gik og tænkte på at gøre noget godt og gøre en forskel for folk, der har brug for det her op til jul”, fortæller Marie Thiersen, CenterManager. ”Jeg overvejede ting som at få ønsketræer, men det har man så mange andre steder. Så var det, jeg blev ringet op af Herstedvester Kirkes nye præst Jeannie Osman Sommer, der fortalte om den fantastiske idé, som jeg straks kunne støtte. Vi har ikke lagt penge til julehjælp i vores budget, men det er lykkedes at finde penge til det gode formål, så vi sammen kan gøre en forskel”.
Julehjælpen søges enten via Herstedvester kirkes hjemmeside www.herstedvesterkirke.dk eller ved at ringe til en af præsterne.
Der er som sagt begrænset med penge til julehjælp i 2017.
”Vi er kommet sent i gang, men det er dog en start. Vi fortsætter næste år, og i mellemtiden vil kirkens menighedspleje så søge penge til julehjælp fra fonde, firmaer osv.”, siger Lena Hylager Larsen, som tilføjer, at hvis man har lyst til at give penge til det gode formål, er man meget velkommen til at kontakte en af kirkens præster.
Udover julehjælpen fra kirken, har Centerforeningen købt 10 juletræer til julens arrangementer i centret.
Dem vil de gerne give til familier i Albertslund, som har brug for dem. Træerne kan først hentes efter mandag den 18. december. Man skal kontakte Marie Thiersen på mail info@albertslund-centrum.dk for at komme i betragtning.

Publiceret 03 December 2017 03:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV